Wat ik zeggen wou

Verbazing!

Nu dacht ik toch werkelijk dat ik in een democratische open samenleving woonde, met vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, openheid van bestuur en alles wat daar bij hoort.

Maar wie schetst mij verbazing in de krant te lezen dat de hoorzitting over de herinrichting van de Kogerstraat en de problemen van de OSG verboden gebied waren voor de pers. Waarom, dat is juist het gekke van het geheel, het argument was, dat de burgers niet durven praten waar de pers bij is. Of de Texelaar ooit zijn mond gehouden heeft voor onze lieden van de Texelse Courant.

Wij weten allemaal dat het op "de Hoge Berg" al een hele tijd niet goed gaat en dat is nog heel zwak uitgedrukt. Maar waarom kan daar niet open over gesproken worden, zijn zij bang dat hun onkunde naar buiten komt?

Ik hoef hiervoor niet met een oplossing te komen maar misschien helpt het de leerkrachten na een proeftijd een vast contract te geven en niet zo als nu al die korte dienstverbandjes. Vaste contracten motiveren leerkrachten om zich in te zetten voor de school waardoor ook de motivatie van onze pubers beter wordt..

Iedereen weet dat goed onderwijs een van de steunpilaren van de maatschappij is, dat wij al jaren op de lijst van goed opgeleide burgers internationaal aan het zakken gaan heeft ook iedereen kunnen lezen in de krant of kunnen horen op het nieuws. Juist daarom moeten wij proberen op Texel weer een goede school te krijgen en te houden. Goed voor de leerlingen, de ouders en de economie. Want mocht de OSG van Texel verdwijnen dan bedenken jonge ouders zich nog wel een keer voor zij op Texel komen werken en wonen. Het resultaat de vergrijzing slaat nog verder toe.

Kom tot inkeer bestuurders en laat de pers in de toekomst een onafhankelijk verslag geven.

Renske Smith,

Den Burg

Naschrift redactie

In het artikel over de OSG van vrijdag jongstleden gaf rector Marcella Engbrenghof aan dat ook zij graag docenten voor vast willen aannemen, maar dat dit door landelijke wetgeving niet mogelijk is. Het slechts tijdelijk aannemen van docenten is geen beslissing van de OSG.