Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Wat ik zeggen wou

Mobiliteitsplan (2)

Wat een verblijdend bericht in het Noordhollands Dagblad dat buiten Pontweg, Nieuwlanderweg en Postweg, alle "auto's op Texel op sukkeldrafje" gaan rijden. En wat een verheugende mededeling ook dat "TOP zich in dit plan kan vinden."Zoiets als "Het heeft Zijne Majesteit TOP behaagd" enz. enz.enz.... Dat laat toch ook wel even duidelijk zien wie er nu precies de baas is op Texel!

Overigens is het hele gebied ten westen van de Pontweg sinds jaar en dag al een 60 km/u-gebied! En nu de hamvraag....: Hoe krijgen we die auto's in dat "sukkeldrafje"? Het lukt de gemeente al jaren niet om met borden diezelfe auto's 30 km/u te laten rijden binnen de bebouwde kom. Misschien is dit wel de gouden TOP, pardon TIP, waarmee de gemeente in de kortst mogelijke tijd alle fietspaden en overige wegen kan herstellen en ook nog alle Texelse minima kan maximaliseren.. "Schaf een of meer laserguns aan en laat een paar onverschrokken, stoere jongens alle te-hard-rijders een fikse financiƫle aderlating bezorgen en hen zo tot een sociaal weggedrag dwingen."

Bijkomend resultaat zal zijn dat er ook eens flink gesnoeid kan worden in het woud aan verkeersborden, al jaren een politieke aanfluiting.

Rien Mast,

Den Burg