Volop spanning bij biljartstrijd

Met een indrukwekkend biljartdemonstratie in De Hof won driebander Kevin Knol zondag de Piet de Graaf Trofee. Max Aubertijn won bij het bandstoten de Jan Zoetelief Bokaal en Cor Elsendoorn in het libre de Cor Hoogenboombokaal.

Knol was tijdens het afsluitende koningsnummer van de Texelse biljartkampioenschappen goed op stoot. In de finale tegen Gijs Berger moest hij vijftien caramboles maken, tegen Berger negen. Met fantastisch spel en een indrukwekkend gemiddelde van 0,798 maakte hij het in negentien beurten uit.

In De Hof werd gebiljart in zes verschillende klassen. In de zesde klasse (15 caramboles) speelde Jan Witte (Beatrixlaan) het maximum aantal wedstrijdpunten van 8 bij elkaar, met een gemiddelde van 0,632. In de vijfde klasse (20) was Jan Zijm de sterkste van 33 deelnemers. Hij veroverde de titel met een moyenne van 0,868. Biem Trap was met zuiver en vast spel oppermachtig in de vierde klasse (30). Met een gemiddelde van 1,974 trok hij zonder puntverlies de zege naar zich toe en promoveerde naar de derde klasse (40). Daarin haalde Cor Elsendoorn het maximum aantal punten (10), met een gemiddelde van 2,174.

Aanstormend talent Robbin Nieuwenhuis won de strijd in de tweede klasse met een gemiddelde van 2,531. Tegen Henk de Ruyter won hij in twaalf beurten met een gemiddelde van 4,167. Hij klopt dan ook echt aan de deur van de eerste klasse, mede doordat hij in de leer is bij Kevin Knol. In deze klasse was het spannend tussen Daniel van Vreden (66), Kevin Knol (137) en John Sessink (65). Ze wonnen en verloren alle drie een keer van elkaar. Sessink won met een carambolepercentage van 85 procent.

In het libre had Cor Elsendoorn zijn zinnen gezet op de Cor Hoogenboombokaal. In de finale moest hij er 40 maken, tegen Biem Trap 30. In 23 beurten won Elsendoorn.

Volop spanning ook bij het bandstoten. De 17-jarige Max Aubertijn was in de strijd om de Jan Zoeteliefbokaal te sterk voor Tjarko Stolk. In veertien beurten speelde hij zijn tien caramboles bij elkaar.

In het driebandentoernooi deed Ewald Witte in de vierde klasse (6 caramboles) van zich spreken. In de finale versloeg hij de torenhoog favoriete Dirk Kuip in zeventien beurten. In de derde klasse bestreden Gijs Berger, Biem Trap en Peter Novak elkaar. Met een gelijk aantal wedstrijdpunten trok Berger met een beter gemiddelde aan het langste eind.

Eduard Keyzer won in de tweede klasse (12 caramboles). Met het maximum aantal wedstrijdpunten en een gemiddelde van 0,545 was hij heer en meester.

Kevin Knol versloeg in de eerste klasse John Sessink in 33 beurten.