Sluw Oosterend pakt volle buit

Oosterend heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan uit tegen Kaagvogels. Kaagvogels is een lastige tegenstander, speelt verdedigend en loert op counters. Ook deze zondagmiddag was dat het geval. Coach Ruben Duinker had hiervoor zijn tactiek aangepast en dat werkte, er werd met 2-4 gewonnen.

Om de selectie aan te vullen naar 14 man werden er twee spelers uit het tweede meegenomen richting Kaagvogels. Door vakanties en blessures moest Duinker het doen zonder vijf vast selectie spelers. Na het eerste fluitsignaal nam Oosterend direct het spel op en drukte Kaagvogels op eigen helft. De bal bleef rustig rond gaan en het was zoeken naar de openingstreffer. Hierbij werden vaak de vleugelspelers Syb Vlaming en Jeroen Abma ingeschakeld. Met hun snelheid konden ze vaak door springen naar de achterlijn en voorzetten. Dit leverde in twintig minuten tijd vier kansen op. Helaas werden deze niet verzilverd.

Kaagvogels probeerde er voetballend uit te komen, maar door het druk zetten van Oosterend lukte dit niet en werd vaak gekozen voor de lange bal. De verdediging onder leiding van Glenn Visser stond als een huis. Toch werd het bijna 1-0 omdat een terugspeelbal op keeper Groszpietsch opstuiterde tijdens de haal van de keeper. De bal rolde tergend langzaam net naast de paal over de achterlijn.

In de 27ste minuut gaf middenvelder Dave Witte een prachtige bal op rechtshalf Abma. Hij nam knap de bal mee en zette voor. De inkomende Syb Vlaming kon vrij intikken maar werd gevloerd door zijn directe verdediger, pingel. De toegekende strafschop werd benut door Abma, 0-1. Een minuut na de aftrap had Oosterend de bal weer veroverd en zette een mooie aanval op. Spits Dylan Betsema ontving de bal en speelde zichzelf vrij, legde aan en schoot snoeihard de bal de hoek in, 0-2. Kaagvogels wist niet waar ze het zoeken moest, elke bal werd onderschept door het felle Oosterend. Toch kreeg Kaagvogels voor rust een grote kans op de aansluitende treffer. Een vrije trap van randje zestien ging net naast. Net voor rust werd Syb Vlaming vanaf links de diepte ingestuurd. Hij sprintte van zijn verdediger weg, keek, zette de bal fraai voor en vond de vrijstaande Abma. Hij kon makkelijk van dichtbij intikken, ruststand 0-3.

In de rust werd de geblesseerd geraakte Glenn Visser gewisseld, inkomende man was Gaime Vlaming. Het eerste half uur na rust ging gelijk op. Oosterend haalde het niveau niet van de eerste helft en Kaagvogels werd sterker. Met lange halen probeerde ze de spitsen te bereiken. In 77ste minuut kreeg de rechtshalf de bal en zette strak voor. De bal kwam voor de voeten van de spits en knalde hard de bal tegen de touwen, 1-3. Er kwam geloof in de thuisploeg en het hele middenveld ging in de spits hangen, er stonden totaal zes man in voorhoede. Aan de andere kant werd een zuivere kopbal en doelpunt van Gijs Eelman afgekeurd op basis van buitenspel. De scheids keurde de goal goed, maar de grens bleef met zijn vlag omhoog staan. Na een discussie besloot de leidsman toch nog het doelpunt af te keuren. Na deze beslissing moest er nog tien minuten gebald worden en het werd rommelig. Dit kwam door de twijfelachtige wordende scheids en de spanning.

In de 80ste minuut kreeg Kaagvogels een cadeautje, de spits liet zich letterlijk vallen in de zestien, penalty en 2-3. Na deze treffer mochten de twee spelers van het tweede, Wim Ellen en Sammie, het veld in voor de moegestreden Syb Vlaming en Dylan Betsema. Met nog een paar minuten te gaan kwam Hannes Eelman vrij door een mooie aanval vanaf rechts. Hij ging alleen op de keeper af, ging hem voorbij en Eelman werd gevloerd door de keeper. De scheids wuifde het weg. De laatste minuten tikten weg en die waren behoorlijk billenknijpen. Debutant Sammie kreeg in de blessuretijd de bal vanaf rechts, speelde de laatste man uit, en kon alleen op de keeper af. Zijn schot op doel werd in eerste instantie nog geblokkeerd door de keeper maar zijn rebound kon niet meer gekeerd worden, de bevrijdende 2-4. Zijn goal werd door de spelers, staf en meegereisde supporters groots gevierd. Komende zondag is het eerste vrij en zondag 3 maart speelt Oosterend thuis tegen Vesdo.