Twee zeges voor Denise Betsema

Een vernieuwd contract bij Marlux-Bingoal en twee overwinningen in Middelkerke (België) en Hulst (Zeeuws-Vlaanderen).

Het was een weekend om in te lijsten voor Denise Betsema uit Den Burg. Zaterdag werd zij eerste bij de Telenet Superprestige in Middelkerke waarmee een droom werd waargemaakt. Begin dit seizoen was het voor Denise nog een droom om bij de Superprestige op het hoogste podium te staan en zaterdag stond ze daar daadwerkelijk in Middelkerke. De Texelse kon in de eerste ronde direct aansluiten bij de kopgroep waarna ze al vroeg de koppositie pakte. "Ik kon daardoor mooi mijn eigen lijnen rijden en mijn voorsprong steeds vergroten." In de laatste ronde nam ze bewust geen risico's meer waarmee ze de overwinning - haar eerste in de Superprestige - veilig stelde. Dankzij de winst eindigde ze als derde in het eindklassement van de Superprestige achter Sanne Cant (eerste) en Annemarie Worst (tweede). De familie Betsema had zaterdagochtend al om 6:00 uur de eerste boot gepakt om op tijd in het Belgische Middelkerke te zijn.

Het veldrijden in Hulst op zondag betekende voor Denise weer een wedstrijd in eigen land. "Er was een supermooi en uitdagend parcours uitgezet, waar ik na de verkenning gelijk erg enthousiast over was." Haar start in de Vestingscross was slecht, waarna ze een paar rondes haar best moest doen om de achterstand in te halen. "Na ongeveer twee rondes kon ik aansluiting vinden bij Annemarie Worst en vervolgens kon ik de leiding nemen. De benen voelden goed en ik was erg in mijn element op het parcours, waarna ik mijn handen weer in de lucht mocht steken! Wat een prachtweekend!" Worst werd tweede, Inge van der Heijden pakte de derde plaats in Hulst. Middelkerke en Hulst waren de twaalfde en dertiende overwinning dit seizoen van Denise in het veldrijden. Ter illustratie: aan het begin van het seizoen was het haar streven om in ieder geval in de top vijftig van de UCI (internationale wielerbond) te komen. Vóór de overwinningen in Middelkerke en Hulst stond ze op de derde plaats in de ranglijst van de UCI.

Marlux-Bingoal heeft de Texelse afgelopen weekend een verbeterd contract aangeboden. Na de derde plaats op het EK kreeg ze aanvankelijk een semi-professioneel contract bij de Belgische ploeg, maar dat is inmiddels een volwaardig profcontract geworden. Denise kan onder de nieuwe omstandigheden net als voorheen gewoon op Texel blijven trainen. Er wachten nog een paar wedstrijden en daarna is het onder meer trainen voor het nieuwe seizoen 2019/2020.