Jesper Arkenbout had een gebroken neus, maar speelde gewoon met masker.
Jesper Arkenbout had een gebroken neus, maar speelde gewoon met masker. Foto: Willem Sangers

Texel verliest met 4-6 van Leek

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond met 4-6 verloren van Leekster Eagles uit Leek.

Texel kwam al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Pieter Jan Eelman, maar miste in de eerste helft de agressie en de drive om door te pakken. De ploeg ging daardoor met een 1-3 achterstand de rust in. Na de rust maakte Ruben Duinker er 3-2 van, maar het lukte Texel niet meer om langszij te komen bij Leek.

Dankzij Jesper Arkenbout - die een gebroken neus had en daardoor met een masker speelde - werd het 4-3, maar bij de vijfde treffer van Leek was voor Texel het kwaad toch geschied. Patryk Nieboer zorgde nog voor de vierde Texelse treffer, maar toen had Leek al zes keer gescoord. Het verlies is een tegenvaller voor Texel. De ploeg zakt van de tweede naar de derde plaats in de eerste divisie van het zaalvoetbal. Texel en Leek hebben beiden evenveel punten (28), alleen heeft Leek een beter doelsaldo dan Texel. Nummer een is Veerhuys dat 37 punten heeft met één wedstrijd meer gespeeld dan Texel en Leek.

Voorgaande jaren had Texel nooit veel moeite met Leekster Eagles, maar dit seizoen is het zowel thuis als uit niet gelukt om te winnen van de ploeg uit Groningen. Komende vrijdag speelt Texel uit tegen Het Vennewater in Heiloo.