Plan: snelheid veel wegen naar 60 km

Op de Pontweg maximaal 80 km/uur, evenals op de Nieuwlanderweg en de Postweg. Maar op alle andere wegen de snelheden omlaag naar maximaal 60, 50 of 30 km/uur. Dat staat in het Wegencategoriseringsplan 2019 waarover de politiek zich buigt tijdens de raadscommissie op dinsdag 5 maart.

"Doel is tot een veilig en herkenbaar Texels wegennet te komen. Dit wordt bereikt door de wegen te categoriseren en vervolgens in te richten volgens het daarbij behorende profiel", schrijft het college van b en w. Op bepaalde wegen, zoals van en naar Oosterend en Oudeschild, mag nu plaatselijk 60 en 80 km worden gereden, niet bevorderend voor de duidelijkheid, vindt het college. "Het instellen van een eenduidige maximum snelheid draagt bij aan de duidelijkheid en de verkeersveiligheid."

Van de meeste wegen zijn de inrichting en het wegprofiel niet geschikt voor de huidige maximumsnelheid van 80 km/uur. "Dit is er mede de oorzaak van dat er op Texel relatief veel ongevallen plaatsvinden. Zo hebben er in de periode 2014 t/m 2017 onder andere ongelukken plaatsgevonden op de Oosterenderweg (9), Waalderweg (6), Hoornderweg (2), Westerweg (3), Schorrenweg (3), Hoofdweg (8), Schilderweg (3) ongevallen met auto's plaatsgevonden. Alleen de Pontweg voldoet volgens b en w aan de uitgangspunten (Duurzaam Veilig).

Alle wegen opwaarderen tot 'Pontweg'-inrichting is niet wenselijk. De uitstraling, beleving en ruimtegebruik hebben grote impact op het unieke Texelse landschap. Gelet op het grote aantal auto's dat gebruik maakt van de Nieuwlanderweg-Postweg en het feit dat deze wegen met name gebruikt worden als doorgaande verbinding naar De Cocksdorp wordt voorgesteld deze wegen op 80 km/uur te houden. Voor de overige wegen in het buitengebied wordt voorgesteld de maximum snelheid terug te brengen naar 60 km/uur. In verband met de verkeersveiligheid wordt voorgesteld om de snelheid in de Kogerstraat in afwijking van hetgeen door het bureau op de overzichtskaart is weergegeven te verlagen van 50 naar 30 km/uur.

Meer op pagina 2.