De schutting op de Groeneplaats.
De schutting op de Groeneplaats. Foto: Jeroen van Hattum

Groeneplaats in tweeën gedeeld voor informatie over nieuwbouw

Het ziet er vooralsnog wat bijzonder uit op de Groeneplaats in Den Burg: daar is de afgelopen dagen over bijna de hele lengte een houten schutting neergezet.

Het is geen afscheiding om de bouwwerkzaamheden aan het oog te onttrekken en ook geen markeringen voor een tuin of wat dan ook. Er komen volgens de gemeente binnenkort informatiepanelen op de houten wand, zodat iedereen kan zien wat er het komend jaar op de Groeneplaats gebouwd gaat worden. Ook komen er kijkgaten, zodat de bouw te volgen is.

Er wordt dit jaar op de hoek Groeneplaats/Vismarkt een complex met drie ruimten voor horeca/detailhandel gebouwd met daarboven tien appartementen. Van de appartementen moet er één nog verkocht worden. Voor de bedrijfsruimten lopen gesprekken met belangstellenden. Op straat is inmiddels meermalen te horen dat de nieuwbouw wel erg ver naar voren lijkt te komen. Een blik op een situatieschets van een jaar geleden leert dat daar al te zien is welke lijn voor de nieuwbouw wordt aangehouden. Het wordt nu ook in de praktijk zichtbaar.