Verlies hoofdklassers jo14-1

Texel'94 jo14-1 hoofdklasse, het enige Texelse veldvoetbalteam dat uitkomt in de hoofdklasse, had zaterdag een stevige wedstrijd voor de boeg tegen "Always Forward" in Hoorn.

Met een uitgedunde selectie door blessure en ziekte moest al vroeg worden aangetreden tegen deze ervaren ploeg. Door de stormachtige omstandigheden en noodzakelijke positiewissels kwam Texel lastig in de wedstrijd. Er werden weinig echte kansen gecreƫerd maar dat gold ook voor de thuisspelende club uit Hoorn. Een foutje op het middenveld - en een dwarrelbal door de harde wind - legde de bal halverwege de eerste helft voor de voeten van de vrijgekomen spits van Always Forward die de bal vrij kon binnenschieten. Dat was ook de enige goal in de eerste helft.

De tweede helft kwam Always Forward sterk uit de kleedkamer. Geholpen door de aantrekkende wind en tactisch voordeel van de Hoornder aanval speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de eigen helft af en lukte het Texel nauwelijks nog om de bal op de helft van de tegenstanders te krijgen. Door een gele kaart waardoor ze even met tien man moesten spelen en een blessure bij Floris Keijser die tot dan toe menig aanval wist te pareren was de enige wisselmogelijkheid ook verdwenen. De verdediging hield echter lang stand en de sterk keepende Kian Huizinga hield te Texelaars in de wedstrijd. Pas ver in de tweede helft viel de 2-0 uit een klutsbal waardoor de keeper toch de bal in het net zag verdwijnen.

Met nog tien minuten op de klok sloeg de vermoeidheid toe bij Hoorn en drong Texel nog even aan. Dat leverde zowaar twee kansen op. Waar de eerste kans nog door de keeper om zeep werd geholpen, was het de tweede keer wel raak. Widlem de Wit veroverde de bal op het middenveld en trok de verdediger van Youri den Brave met zich mee. De vrijgekomen middenvelder kreeg de bal en vond de jarige spits Jerom Verstraaten die los van zijn verdedigers kon komen die vervolgens de keeper behendig uitspeelde en de 2-1 op het scorebord noteerde.

Even leek een gelijk spel nog haalbaar, maar de tijd was te kort. 2-1 bleef de eindstand. Een voorlopig gedeelde tweede plaats in de hoofdklasse is alsnog een resultaat om trots op te zijn.