Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Rob Daalder binnenkort naar USA voor behandeling bij Schievink

Rob Daalder kan begin maart terecht bij professor Wouter Schievink in Los Angeles voor een afspraak en onderzoeken.

De stichting Support Rob, die zich sinds eind vorig jaar samen met de Texelse bevolking inspant voor Rob, is momenteel de vlucht naar Los Angeles aan het regelen. Daarmee wordt een volgende stap gezet in het traject om de zieke Rob te helpen. Bedoeling is dat het na de onderzoeken door professor Schievink tot een operatie komt.

Rob geldt in Nederland als uitbehandeld, waardoor de ingreep in Los Angeles nu zijn hoop is. Er lekt hersenvocht weg uit een scheur in zijn hersenvlies, waardoor hij doorlopen hoofdpijn heeft en uitgeput is. Professor Schievink is specialist op dat gebied en kent de aard en de noodzaak van de behandeling.

De acties voor Rob zijn nog steeds bezig. Donderdag liepen leerlingen van de Jozefschool in Den Burg zoveel mogelijk rondjes om de school ten bate van Rob. De jongste groepen liepen rondjes om het plein, de oudste groepen gingen daadwerkelijk over straat om de school heen. Ze werden per rondje gesponsord door ouders, familie en derden. Inmiddels zijn er tientallen acties op het eiland geweest - groot en klein - om de behandeling van Rob in Amerika mogelijk te maken in de hoop dat hij eindelijk van zijn medische klachten wordt verlost.

Leerlingen van de Jozefschool in actie. (Foto Willem Sangers)