"Giganten"-team wint in Bovenkarspel

Het lijkt er op dat het G-team in het 25ste seizoen hoge ogen gaat gooien in de voorjaarscompetitie. Tegen KGB uit Bovenkarspel wonnen de Texelaars met liefst 7-2.

Na een stroeve start voor de winterstop in de najaarscompetitie, wist men uiteindelijk toch nog op de tweede plaats te eindigen. De opgaande lijn werd afgelopen zaterdag doorgetrokken door KGB uit Bovenkarspel met 7-2 te verslaan. Texel'94, ditmaal spelend met nieuwkomer Haithem Ismael in de spits op de plaats van de vakantievierende Adriaan van Liere, speelde vooral de eerste helft zeer goed. Vanwege de straffe wind had men de opdracht van coach Martien Maat gekregen om vooral over de grond te spelen en niet met lange halen door de lucht. Dit lukte uitstekend.

De aanvallen werden veelal opgezet via de vleugelspelers Jeffrey Kolk en Kees van der Vis. Hun strakke voorzetten bereikten diverse malen spits Ismael en vier van deze lage voorzetten wist hij voor rust af te ronden. Ook Van der Vis wist voor de wissel voor Texel te scoren terwijl KGB hier niets tegenover kon zetten zodat de stand halverwege al 5-0 was. Tien minuten na rust zette Ismael Texel op 6-0 met een harde schuiver. Hierna werd het spel van Texel een stuk minder. Spelers gingen voor eigen succes spelen, liepen uit hun positie en konden het niet meer opbrengen om bij afgeslagen aanvallen hun verdediging te komen assisteren. Gevolg was dat KGB nu ook aan voetballen toe kwam en door twee foutjes in de Texel-verdediging wist men evenzovele malen te scoren. Hierna herstelde Texel zich enigszins en vijf minuten voor tijd wist Haithem Ismael zijn zesde en Texels zevende doelpunt te scoren. Al met al een goede start van het G (Giganten)-team. Komende zaterdag speelt men de inhaalwedstrijd tegen HOSV uit Hoogwoud.