Zondag basketbal, zaterdag de volleybalkraker tussen Tevoko Dames tegen Compaen. Foto: Willem Sangers

Basketballers Marels winnen van koploper JBC Noorderhaven

Onbevangen begonnen De Marels zondag tegen de ongeslagen koploper JBC-Noorderhaven. Na lang op achterstand te staan kantelde de wedstrijd in het derde kwart en wonnen de Marels verassend met 54-49.

JBC opende de score maar de Marels kon bij blijven en zelfs even voorsprong nemen in het eerste kwart. Helaas hield dat geen stand. In een aantal aanvallen werden fouten gemaakt op de Marels maar de vrije worpen gingen er niet in. De tegenaanvallen van JBC waren wel goed met zelfs een driepunter erbij. Zo sloot het eerste kwart 12-15 voor JBC. Het begin van het tweede kwart hetzelfde verhaal. Een paar aanvallen gingen in de opbouw al mis door foute passes of onderscheppingen en vanaf de vrije worplijn weinig tot geen scores. JBC liep zelfs uit naar 8 punten voorsprong. Met een paar snelle uitbraken kon Sven de Jong scoren. Met rust kwamen de Marels weer een beetje bij tot 21-24. In het derde kwart werd het weer een echte wedstrijd. Tijn Zeeman had veel steals en had ook mooie scores. Bij JBC liep het aan het einde van het derde kwart stroever door een uitstekende zone verdediging van de Marels. Onder het bord vooral scores van Job Smit en Mart Kikkert die elkaar goed wisten te vinden met screens van Mats Lüder. Het vierde kwart werd gestart met een voorsprong van 42-40. In het vierde kwart was er wat irritatie bij een JBC speler en prompt liep hij een verdedigende en een doordringende fout op waardoor hij het veld moest verlaten. JBC probeerde met driepunts schoten meer bij te komen maar er gingen er te weinig in. De rebound was meestal voor Gerbrand de Wit en de opbouw ging veel beter met vele passes. Het bleef spannend tot het eind maar met de laatste twee scores van de Marels wonnen ze verassend met 54-49. Zondag 10 maart spelen de Marels weer thuis om 13;30 in Ons Genoegen tegen Uitgeest.

Scores: Mart Kikkert 15, Gerbrand de Wit 9, Sven de Jong, Sam Ekker en Job Smit 8, Tijn Zeeman 6