Wat ik zeggen wou

Mobiliteitsplan

Al jaren wachten de bewoners van de toegangswegen van Den Burg op afdoende verkeersmaatregelen voor hun veiligheid en woongenot.

In alle andere Texelse dorpen geldt bij binnenkomst een beperking van de snelheid tot 30 kilometer peruur, behalve in Den Burg. Daardoor wordt er niet alleen te hard gereden over het Schilderend,de Bernhardlaan,de Beatrixlaan en de Emmalaan, maar ook in alle 30 kilometerstraten binnen deze ring- of randweg. Dit tot grote ergernis van de meeste bewoners.De tijdwinst tussen 50 en 30 km/u bedraagt slechts enkele minuten, terwijl de milieuwinst voor de openbare ruimte en duurzaamheid spectaculair zou zijn.

Bovendien heeft het daar te hard rijden ook een direct en logisch gevolg voor de, vaak te hoge, snelheid op alle buitenwegen.

Niet alleen de beste en goedkoopste oplossing voor een deel van alle huidige verkeersperikelen,o.a.in de Kogerstraat, is het beperken van de snelheid tot 30 km/u binnen de gehele bebouwde kom.

Ziet U de toekomstige verkeersdeelnemers op de Emmalaan, ter hoogte van de Haffelderweg, al 30 kilometer rijden omdat er aan de Haffelderweg een scholengemeenschap voor basisschoolleerlingen is ? Ik niet!

Rien Mast

Den Burg