Ondanks meer balbezit, werd er niet gewonnen.
Ondanks meer balbezit, werd er niet gewonnen. Foto: Willem Sangers

Zorgen van Texel'94 nemen toe na verlies in degradatiekraker

Het degradatiespook waart rond op het terrein van Texel'94. Nadat er vorige week nog knap een punt werd gehaald tegen de koploper, gingen de Texelaars gisteren onderuit in de degradatiekraker tegen Winkel (0-2). Texel'94 staat laatste en het gat met de ploeg er boven is inmiddels gegroeid tot zes punten.

Het probleem bij Texel'94 zit hem voor een groot deel in een gebrek aan scorend vermogen. In veertien wedstrijden wist de ploeg slechts tien keer te scoren, bovendien moest het team van Marcel Ris al veertig tegentreffers incasseren. "Voetballend gaat het helemaal niet slecht. Ook dit keer begonnen we goed. We hadden over de hele wedstrijd gezien tachtig procent van het balbezit. We kregen flink wat kansen. Schoten van Djeng van der Star en Lesley Koning werden tegengehouden door hun keeper", vertelt elftalbegeleider Rob van der Stap.

De vaak geldende voetbalwet werd nu ook weer bewaarheid. 'Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het' en dat was ditmaal niet anders. Rond de 35-ste minuut kwamen de gasten dan ook op voorsprong. "Het veld was glad door de regen en daardoor werd een bal verkeer ingeschat", vertelt Rob

"Op zich is er bij een 0-1 ruststand nog niets aan de hand en dat heeft Marcel de mannen ook gezegd", stelt Rob. De peptalk van Ris leek te werken wat Texel'94 begon goed aan de tweede helft. Er werd flink de aanval gezocht en de thuisploeg kreeg flink wat kansen. Maar wat de ploeg uit Den Burg ook probeerde, de bal wil er maar niet in. Bij diverse corners werkte de keeper van de tegenstander de bal weg en ook op afstandsschoten had hij een antwoord. "Een kans van Lesley Koning verdween vlak naast de goal, terwijl de keeper al lag. Het zit gewoon niet mee. Als het goed gaat, gaan dat soort ballen er in. Nu zit je in de hoek waar de klappen vallen", verzucht Rob. Vlak voor tijd kreeg Texel'94 ook nog de 0-2 om de oren.

Boven Texel'94 pakten zowel Hauwert 65 als Hugo Boys een punt. Texel'94 heeft na veertien wedstrijd vier punten en een doelsaldo van -30. Houwert dat één plaats hoger staat heeft tien punten en een doelsaldo van -20, Hugo Boys heeft 11 punten en een doelsaldo van -11. Handhaven in de derde klasse gaat zodoende een opgave van jewelste worden. "We voetballen goed. Die ballen moeten er gewoon in", besluit Rob.

Zondag speelt Texel '94 uit tegen VVW dat vijfde staat.