Denise Betsema in actie.
Denise Betsema in actie. Foto: Roegiers Patrick

Denise twee keer op podium

Tweede bij de veldwedstrijd voor de DVV Trofee in Lille en derde bij de eennalaatste Telenet Superprestige in Hoogstraten.

Het was een goed weekend in Belgiƫ voor Denise Betsema met twee podiumplaatsen als resultaat. Denise had in Hoogstraten de pech dat ze aan het einde van de eerste ronde even met haar fiets in een hek bleef hangen. Ze geraakte daardoor op achterstand, maar ze wist zich op het modderige parcours terug naar voren te knokken. Het was volgens Denise afzien (ze had de voorgaande wedstrijden nog in de benen), dus ze was zeer tevreden dat het lukte om alsnog derde te worden achter wereldkampioene Sanne Cant en Annemarie Worst. Ze staat nu vierde in het tussenklassement van de Superprestige. De laatste wedstrijd van de Superprestige is komende zaterdag 16 februari in het Belgische Middelkerke. Bij een goede prestatie daar zou Denise nog een plaats kunnen stijgen in het eindklassement. Zondag 17 februari doet ze mee aan de Vestigingscross in Hulst.

Bij het veldrijden afgelopen zaterdag in Lille lag Denise langere tijd op de vierde plaats. In de laatste ronde kreeg ze de kopgroep weer in het vizier waarna ze alles op alles zette om dichterbij te komen met uiteindelijk de tweede plaats als resultaat. Dat was achter Sanne Cant die in Lille een thuiswedstrijd reed.