Woontij positief tegenover idee voor meer tijdelijke woonunits

Woontij staat positief tegenover het idee om meer tijdelijke woonunits (containerwoningen) op Texel te realiseren.

Dat heeft directeur Jan van Andel desgevraagd laten weten. Volgens hem moet het ook wel financieel mogelijk zijn. D66 presenteerde afgelopen week het idee om in navolging van de twintig woonunits achter het gemeentehuis (de 'kokscampus') meer tijdelijke woonunits te realiseren. De tijdelijke woningen achter het gemeentehuis zijn door Woontij geplaatst.

De politieke partijen konden zich woensdagavond prima vinden in het idee en ook wethouder Hennie Huisman (wonen) was positief. Zij zei er met Woontij over in gesprek te willen gaan. Veronne Koot van Texels Belang hield een slag om de arm en deed een oproep eerst eens goed te omschrijven voor wie de tijdelijke woningen neergezet moeten worden. Volgens haar is het iets te gemakkelijk om te denken dat alle problemen met het vinden van personeel zijn opgelost als er maar voldoende woningen zijn. Zij wees erop dat niet alle woningen op de kokscampus aan koks zijn verhuurd. Astrid van de Wetering (D66) merkte op dat Texel geen onderdeel is van de krimp in de regio, maar juist veel werk heeft, alleen voldoende huisvesting voor nieuwe medewerkers ontbeert.

De helft van de 'kokscampus' is momenteel aan koks verhuurd. Woontij is bezig om twee woningen nog te verhuren en de anderen woningen (allemaal éénpersoons) zijn inmiddels aan personeel van werkgevers op het eiland verhuurd. Dan gaat het om tijdelijke verhuur. In het najaar zijn de twintig woningen weer bestemd voor een nieuwe lichting koks-in-spé die voor de koksopleiding naar Texel komen.