Widows: moderne thriller over misdaad, passie en corruptie.
Widows: moderne thriller over misdaad, passie en corruptie. Foto: Merrick Morton

Vijf nieuwe films in Cinema Texel

In Cinema Texel draaien de komende week maar liefst vijf nieuwe films: 'Verliefd op Cuba' (Ladiesnight 13 februari), 'Brugklas: De Tijd van mijn Leven', 'Maya: De Honingspelen', Corgi en de filmhuisfilm 'Widows'.

Widows: Van de Oscar winnende regisseur Steve McQueen (12 Years a Slave) komt een zinderende, moderne thriller over misdaad, passie en corruptie. Widows is het verhaal over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben, behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. In het hedendaagse Chicago, in een tijd van onrust, ontstaan spanningen wanneer Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) en Belle (Cynthia Erivo) hun lot in eigen handen nemen en samenzweren om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden.

Verliefd op Cuba: Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.