Schoonmaakronde

in de Slufter

In De Slufter wordt op 19 februari van 12:00 tot 16:30 uur een extra schoonmaakactie gehouden. Er wordt verzameld op de parkeerplaats bij Paal 28.

"Staatsbosbeheer houdt zoals gebruikelijk de grote schoonmaakronde op 9 maart. Maar er ligt nu wel erg veel afval. Om het gebied zo schoon mogelijk te krijgen voordat het nieuwe broedseizoen begint, wordt er daarom deze voorjaarsvakantie door de vrijwilligers van Plogging Castricum samen met Staatsbosbeheer en GroenLinks Texel een extra schoonmaakronde georganiseerd", schrijft Susanne van Reenen van Plogging Castricum, een groep enthousiaste vrijwilligers die normaal in de eigen omgeving actief zijn.

Ook de Jan Plezier Texel schiet te hulp: de deelnemers worden getrakteerd op een prachtige tocht in de huifkar met trekker over het strand naar de opruimlocatie. "De schoonmaakronde is niet alleen goed voor de natuur en een gezellige activiteit voor jong en oud. Het biedt een unieke kans om samen met de boswachters een kijkje te nemen in het gebied bij de Sluftermonding", stelt Susanne.

Tot slot heeft de organisatie nog een aantal tips: "Honden zijn niet toegestaan. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom, maar neem wel minimaal één volwassene mee die goed op je let. Ruig terrein! Daarom is het minder goed toegankelijk voor mindervaliden. Bereid je voor op een lange middag op het strand. Eerder afhaken is lastig. Het kan wel, maar het is best een stukje teruglopen. Kleed je warm, water- en winddicht aan en trek stevige waterdichte schoenen of laarzen aan. Voor werkhandschoenen (ook in kindermaat) en vuilniszakken wordt gezorgd. Zelf een broodje meenemen. Voor warme thee en koffie wordt gezorgd.

Van tevoren aanmelden wordt gewaardeerd. Dit kan via www.ploggingcastricum.nl