Fien Schraag(10) en Britt Kikkert ( 8).
Fien Schraag(10) en Britt Kikkert ( 8). Foto: Aangeleverd

Kikkert en Schraag provinciaal kampioen

Texels is twee kampioenen rijker. Zowel Fien Schraag als Britt Kikkert wisten te winnen in hun klasse tijdens de Noord-Hollandse kampioenschappen voor ponyrijders in Middenmeer die afgelopen weekend verreden werden.

Britt Kikkert startte met haar 'Himmerens's Goudtopaas' in de klasse B categorie B en zette het Noord-Hollands kampioenschap op haar naam met 66.33 procent. Fien Schraag debuteerde met haar 'springpony Mambo no. 5' in de dressuursport, klasse B categorie C en behaalde maar liefst 67.91 procent en werd daarmee Noord-Hollands kampioen in haar klasse. Beide ruiters verschijnen 9 maart aan de start op het NK.

Mery-Lou Moormann en Fernando B. startten in de klasse M2 cat. D/E en wist reservekampioen te worden met 68.33 procent. Ze verdiende daarmee een ticket voor het NK. Noor Witte werd derde met Rafaƫl in de klasse Z1 cat. D/E met 63.82 procent en staat op de reservelijst van de afgevaardigden naar het NK. Imme Schraag debuteerde met haar jonge pony Cassini in de klasse B cat D/E en werd tweede met 68.16 procent.