Texel'94 imponeert koploper SEW

Na een teleurstellende eerste competitiehelft waarin Texel'94 onderaan de derde klasse bungelt, lijkt er een kentering op komst. Tegen koploper SEW uit Nibbixwoud haalden de groenzwarten zondag een welverdiend gelijkspel.

Op deze zonovergoten voetbalmiddag regende het complimenten. Dat de jonge ploeg van coach Marcel Ris keihard had gewerkt en goed en balvast had gevoetbald. Zelfs complimenten voor de Texelaars uit het honk van de tegenstanders. Die niet begrepen hoe zo'n ploeg onderaan kan staan. Eindelijk zat het mee, al moest de aanhang wel tot de blessuretijd wachten totdat de bevrijdende gelijkmaker in het doel zeilde.

Terug in de gelederen doelman Ali Smit, die als geen ander heerste in de lucht. Bij corners de tegenstander vanuit het achterveld naar voren liet komen, plukte hij de ballen voor de lange mannen weg. SEW maakte veel gebruik van de lange bal en beschikte over een gevaarlijke spits, maar bij Texel'94 stond het verdedigend goed op zijn plek. De ploeg bood de koploper goed tegenstand, ook voor de meer neutrale toeschouwers bood de wedstrijd een fraai schouwspel.

Texel'94 gaf niets weg, op een paar kansjes na dan. De ploeg creëerde zelf ook kansen. Na 25 minuten werd Jurrijan Röpke de diepte in gestuurd. Hij soleerde alleen op de keeper af, die zijn inzet slechts met het puntje van zijn schoen net uit het doel, naast de paal wist weg te werken.

Aan de andere kant ging het vijf minuten later mis. Een corner van SEW werd onvoldoende weggewerkt en belandde via een kopbal in de meute voor het doel. De rechter spits profiteerde en bracht met een laatste tikje zijn ploeg op 1-0. Een tegenvaller, maar voor Texel'94 geen reden bij de pakken neer te zitten. "Niets aan de hand, we hebben de wedstrijd onder controle", drukte Ris zijn spelers op het hart.

Texel'94 ging na rust op jacht naar de gelijkmaker. Veel initiatief en heel wat hoekschoppen, maar menig aanval stuitte op het sluitstuk. Ook SEW beschikte over een goede doelman, die zijn ploeg menigmaal behoedde voor een tegengoal. De grootste kans was voor Wessel Kiltz, die alleen op het doel af ging, zijn inzet ging net naast.

Het grootste gevaar van SEW vormde de counters en de spits bleef een geduchte tegenstander. Maar Texel'94 bleef op de hoede en hield achterin de gelederen gesloten. De ploeg bleef druk zetten, wat in de eindfase resulteerde in de dik verdiende gelijkmaker. Stijn Arends nam vanaf zo ongeveer de achterlijn de bal op de pantoffel, waarna deze onhoudbaar in de kruising verdween. Zondag speelt Texel'94 thuis tegen Winkel.