Marels slecht op schot

Zaterdag speelden de basketballers van de Marels in een spiksplinternieuwe sporthal in Volendam. Na een goed begin verloor de Marels de wedstrijd door zelf veel te weinig te scoren.

Sporthal de Seinpaal is sinds januari in gebruik. Met nieuwe belijning wat onder andere een grotere vierkante bucket (3-seconden gebied) inhoudt. Dat was even wennen maar in het eerste kwart liep het best goed. Volendam kwam wel op voorsprong van 4 punten maar de Marels kwam terug en stond met 10-12 voor in het eerste kwart. Het tweede kwart ging zowel de Marels als Volendam in zoneverdediging. Volendam scoorde iets beter dan de Marels en pakte met rust een voorsprong van 12-10. In de rust speelde de Marels wel in op de andere basket maar dat kwam er niet uit in het derde kwart. Waar bij Volendam alle ballen er in vlogen ging bij de Marels alles mis. Ook passes op elkaar kwamen niet aan. Met slechts 2 punten in dit kwart tegen 16 van Volendam kwam de Marels op een flinke achterstand. In het vierde kwart werd nog geprobeerd met een man-to-man verdediging het Volendam moeilijker te maken. Sam Ekker werd ingebracht om driepunts schoten te nemen. Dat lukte een keer maar de verdediging van Volendam bleek te sterk om dichterbij te komen. Zo won Volendam afgetekend met 51-26.

Zondag 10 februari speelt de Marels om 13.30 uur in Ons Genoegen tegen koploper JBC.

Scores: Gerbrand de Wit 9, Sven de Jong 6, Sam Ekker 5, Mart Kikkert, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer 2.