Zaterdag start om 15.00 uur het WK veldrijden voor de dames elite in Bogense (DK) met aan de start de Texelse troef Denise Betsema. De wedstrijd is te zien op NPO 1.
Zaterdag start om 15.00 uur het WK veldrijden voor de dames elite in Bogense (DK) met aan de start de Texelse troef Denise Betsema. De wedstrijd is te zien op NPO 1. Foto: Leon Verbraecken

Vrijdag 1 februari

19:00 Heb jij zin om met je vrienden te poolen, darten of gewoon chillen? Dat kan elke woensdag, vrijdag en zaterdag in de Time Out!

20:00 Klaverjasclub De Doormars houdt in dorpshuis 't Skiltje een open drive waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Prijzen o.m. verse en gerookte vis. Inschr. €4.- per koppel.

Zaterdag 2 februari

11:00 Een installatie van tulpelementen gemaakt door Marian Smit en Maurice Christo van Meijel en werk van Arno Goossens, Grietje Postma en Jolanda van Gennip is te zien in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). Open op za en zo (11-17 uur) andere dagen op afspraak.

<FOTO>

11:00 Jong en oud kunnen op Golfbaan de Texelse tegen een speciaal tarief in één uur al op een leuke en leerzame manier kennismaken met de golfsport. U leert wat golf inhoud en de eerste basistechnieken worden doorgenomen.

15:00 De Texelse veldrijdster Denise Betsema gaat van start op het WK veldrijden in Bogense (Denemarken). De wedstrijd is live te volgen op NPO1, Sporza en Eurosport.

18:00 In dorpshuis De Hof in De Koog wordt de traditionele stamppotmaaltijd gehouden. Kosten €6,50 per persoon. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken á €1.-. Aanm. >28/1 bij Wil van Benthum, tel. 317936.

19.30 Vanavond is er een bingo in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Er zijn 6 speelrondes, waaronder een Super Ronde. Kosten €5 per boekje, dit is inclusief de Super Ronde.

Zondag 3 februari

11:00 Een installatie van tulpelementen gemaakt door Marian Smit en Maurice Christo van Meijel is te zien in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog). Open op za en zo (11-17 uur) andere dagen op afspraak.

14:00 In de kantine van de MAB Club Texel op het terrein aan de Hoofdweg in Eierland is van 14:00 tot 16:00 uur de jaarlijkse licentiedag voor iedereen die deelneemt aan de autocross en/of kartwedstrijden.

Maandag 4 februari

<FOTO>

10:00 In juli 2017 is er een nieuw zwembad op Texel geopend: Zwembad De Krim. Een zwembad met een heerlijk binnenklimaat, diverse spectaculaire attracties en een buitenbad met ligweide. Het zwembad is gevestigd op Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp. Woont of verblijft u elders op Texel en wilt u een dag gebruik maken van het zwembad? U bent van harte welkom in Zwembad De Krim. Let op: zwembadkaartjes zijn alleen online verkrijgbaar!

14:30 Tijdens de Fit lessen in de gymzaal van 't Skiltje wordt gewerkt aan het soepel houden van spieren en gewrichten, coördinatie en balans. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

16:00 In de Spiegelzaal van Ons Genoegen kunt u meedoen aan Galm gym: een gevarieerd sportprogramma voor mensen van 55+ (o.a. badminton, conditietraining etc). Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

Dinsdag 5 februari

10:15 Tijdens Sociaal Vitaal in dorpshuis 't Skiltje doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

14:00 Tijdens Sociaal Vitaal in dorpshuis De Waldhoorn doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen.

14:00 Elke dinsdagmiddag wordt er koersbal gespeeld in De Buureton. Koersbal is een van de meest populaire sporten in Nederland onder ouderen. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

16:00 Dynamic Tennis in sporthal Ons Genoegen. Een uurtje heerlijk tennissen met aangepast materiaal, georganiseerd door Teamsport Texel en Texels Welzijn.

19:30 Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.

19:30 Vanavond tijd voor denksport in De Bijenkorf in Oosterend: kom ook dammen!

19:30 In een gedeelte van het schietsportcentrum "Odysseus" gelegen aan de Emmalaan 65 (schuin tegenover de VVV) heeft de Texelse Model Spoor Club een permanente expositieruimte ingericht.

19:46 Team Sport Texel houdt iedere dinsdag een tafeltennisavond in de sportzaal van dorpshuis De Hof in De Koog tot 21:30 uur. Kosten €2.50 per keer. Info: Team Sport, 322815 of André van den Berg, 310399.