Op basis van reacties kijken naar mogelijke aanpassing Kogerstraat

Bewoners van de Kogerstraat zijn vorige week dinsdag op een hoorzitting geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de herinrichting van de straat, van De Zes tot aan de Akenbuurtweg. De gemeente combineert het met de vervanging van de waterleiding en de aanleg van een hemelwaterafvoer. De pers was bij deze zitting overigens niet welkom.

Voor het stuk tussen De Zes en de Beatrixlaan wordt uitgegaan van een 30 km/u inrichting waarbij de straat op één niveau komt te liggen. De rijbaan wordt iets versmald waardoor er meer ruimte is voor groen, en er ook een aantal parkeerplaatsen bijkomt.

Tussen de Beatrixlaan en de Akenbuurtweg blijft de inrichting 50 km/uur, waar nu nog 30 km/uur geldt. Bedoeling is deze te verhogen naar 50 km/uur. In een verslag van de hoorzitting geeft het college geen reden voor deze verhoging. Maar volgens een bewoner werd tijdens de zitting verwezen naar de Gasthuisstraat (deel tussen Pontweg en Beatrixlaan), waar ook 50 km/uur geldt.

Behalve over de snelheid ook teleurstelling over het vervallen van parkeerplaatsen ten noorden van de rotonde, die volgens b en w gecompenseerd kunnen worden door parkeerplaatsen aan de Bernhardlaan te creëren. De gemeente kreeg de suggestie om meer snelheidbeperkende maatregelen te nemen, met name in het stuk tussen hotel Koogerend en de rotonde. Ook willen bewoners graag het parkeren in de straat behouden en werd de voorkeur voor eenrichtingsverkeer uitgesproken. Op basis van de reacties wordt nu gekeken naar mogelijke aanpassingen in het ontwerp. Begin maart worden bewoners geïnformeerd over het definitieve ontwerp, dat in het voorjaar wordt aanbesteed. Streven is dat het werk dit najaar begint. Meer op 2.