Stuivertje wisselen klaverjastop

Gerda en Freek Veeger waren de sterkste in de zestiende speelronde van de klaverjascompetitie. Zij heroveren hierdoor de eerste plaats, maar de voorsprong is niet groot.

Het blijft stuivertje wisselen aan de top van het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan moesten na één week al weer afscheid nemen van de toppositie. Gerda en Freek Veeger nemen de leiding weer over dankzij de rondewinst in deze speelronde. De winst kwam gelijkmatig tot stand met spelletjes rond de 1700. Eén spelletje van 2219 zorgde uiteindelijk voor een score van 7346 punten, genoeg om de eerste plaats weer te pakken. Theo en Gerard Witte hebben de smaak na een slechte periode weer te pakken. De toch al goede score van vorige week werd zelfs nog met dik 100 punten overtroffen. Erg gelijkmatig ging het allemaal niet. Na een opening van 2110 punten volgde een droevige score van 1135, gevolgd door de hoogste partij van de avond (2251). Het slot van 1438 hield weer niet over. Al met al wel een score 6934 punten en die was goed voor de tweede plaats in deze ronde. De Wittes blijven daarmee dertiende, maar hebben weer wel aansluiting richting middenmoot. Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden de derde plaats met 6715 punten. Na een sterke opening zakten de scores jammer genoeg wat in, zodat een echte uitschieter uitbleef. Zwaneveld en Moree speelden zich met deze score weer wel naar de derde plaats. Het gemiddelde was met 6296 punten weer aan de hoge kant. Er werden 27 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement leiden Gerda en Freek Veeger, zij hebben een voorsprong van 218 punten op Hans Westdorp en Meijert Laan. Tiny Zwaneveld en Piet Moree staan derde, maar hebben al wel een behoorlijke achterstand (2176 punten).