Het merendeel van de ondernemers vindt dat de huisvesting (kwalititeit en kwantiteit) voor seizoenarbeiders slecht geregeld is.
Het merendeel van de ondernemers vindt dat de huisvesting (kwalititeit en kwantiteit) voor seizoenarbeiders slecht geregeld is. Bron: Bureau Conclusr Datacollection servises

Onderzoek knellende huisvesting personeel

Steeds meer toeristen, die hogere service-eisen stellen in een seizoen dat steeds langer wordt. Daarvoor is meer personeel nodig. Maar veel jongeren verlaten het eiland, terwijl veel (seizoen)werkers die hier aan de slag willen geen woning kunnen vinden.

Het begint steeds meer knellen. Om te weten hoe groot het probleem is, nu tot en met 2025, heeft Bureau Conclusr Data Collection services in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland, namens de gemeente, TOP en Horeca Nederland onderzoek gedaan naar de behoefte aan huisvesting voor (seizoens)medewerkers.

Ondernemers verwachten een verdergaande economische groei en meer toeristen. Maar signaleren ook een vergrijzend Texel: de woningmarkt verliest haar dynamiek waardoor jonge Texelaars het eiland verlaten. Daarmee verliest ondernemend Texel haar arbeidspotentieel en moet een sterker beroep doen op seizoenarbeiders. Dat lukt nu al vaak niet, meerdere horeca-ondernemers voelden zich gedwongen een beperkt deel van de week de deuren te moeten sluiten vanwege een tekort aan personeel. Zij geven aan dat gasten steeds meer service eisen, die bij gebrek aan personeel niet gegarandeerd kunnen worden.

Tevens is er sprake van verlenging van het seizoen. Hierdoor ziet de Texelse ondernemer zich genoodzaakt om vaker werknemers in vaste dienst te nemen omdat studenten en scholieren die voorheen voor een belangrijk deel de behoefte aan arbeid invulden, niet in staat zijn om bij deze verlenging van het seizoen de factor arbeid in voldoende mate af te dekken.

Daarmee verandert de behoefte aan het type huisvesting dat noodzakelijk is voor deze seizoenarbeiders. Studenten stellen minder eisen aan privacy. De daarvoor in de plaats komende en doorgaans oudere seizoenarbeiders hebben andere wensen waar het hun huisvesting betreft. En dit conflicteert mogelijk met de beschikbaarheid op de woningmarkt. De helft van de ondernemers regelt voor een substantieel deel de huisvesting nu nog zelf. Maar de verwachting is dat door de verdere groei van de toeristische sector, er structureler over deze huisvestingsproblematiek dient te worden nagedacht. Ondernemers verwachten in hun groei belemmerd te worden indien huisvesting in de toekomst niet beter geregeld wordt. Het aantal seizoenarbeiders zal tijdens het hoogseizoen over de periode 2018 tot 2025 jaarlijks met gemiddeld 3 procent groeien tot 6.080 in 2025, tegen 4.800 in 2017. Ondernemers verwachten dat het aantal seizoenarbeiders dat van buiten Texel moet worden aangetrokken in die periode substantieel zal stijgen. Namelijk van 2.600 in 2018 tot 4.025 in 2025. Dit mede ingegeven door het vertrek van jonge Texelaars en een verdere verlenging van het seizoen, waardoor studenten vaker vervangen moeten worden door vaste personeelsleden.

Gemiddeld genomen vinden Texelaars economische groei en toename in toerisme gewenst en zeggen geen noemenswaardige hinder van seizoenarbeiders te ondervinden. Wel zegt 25 procent de aanwezigheid van seizoenarbeiders binnen de eigen woonomgeving niet op prijs te stellen. 58 Procent van de Texelaars wil wel vooraf geïnformeerd worden als seizoenarbeiders in hun omgeving worden gehuisvest.

Vertegenwoordigers van TOP, de horeca, LTO, NIOZ, OSG, Woontij, makelaars, etc. houden 25 februari een brainstormsessie om te zoeken naar oplossingen, wie welke rol heeft en wat op korte, middellange en lange termijn gedaan kan worden.