Vorig jaar werd de cultuurnacht in Oudeschild gehouden.
Vorig jaar werd de cultuurnacht in Oudeschild gehouden. Foto: Jeroen van Hattum

Heijnen en Rommets bestuursleden Texelfonds

Het bestuur van het Texelfonds stelt €1000,- beschikbaar voor de exploitatie van de tweede Cultuurnacht, die zaterdag 9 februari op diverse locaties in De Waal wordt gehouden. Het feit dat de eerste editie vorig jaar in Oudeschild een groot succes was en voor de hele Texelse samenleving toegankelijk, speelde een doorslaggevende rol bij deze toekenning.

Het besluit werd genomen in de bestuursvergadering van vorige week. Daarin werden twee nieuwe leden welkom geheten. Piet Heijnen en Joop Rommets namen de plaats in van Swier Oosterhuis en Liesbeth Rijk. Het bestuur bestaat op dit moment verder uit voorzitter Jan Beijert, secretaris Joke Kuijper, penningmeester Dirk Vinke, Ellen Bot en Marion Barth.

Daarnaast is een Raad van Advies actief. Nieuw daarin zijn Tanja Terpstra en Peter Reijnders, naast de zittende leden Jan Dogger en Marga Boon. Jan van der Vis nam onlangs afscheid. De leden van de Raad van Advies hebben specifieke kennis, ervaring en/of een netwerk dat van belang is voor het functioneren van het Texelfonds.