Texel verliest van Grasshoppers

Het is Texel'94 zondag nog niet gelukt om de inmiddels lange reeks aan verliespartijen te doorbreken.

Texel verloor de eerste reguliere wedstrijd van het jaar met 0-2 op eigen veld tegen Grasshoppers uit Hoogwoud. Pluspunt voor de jonge groep was dat doelman Ali Smit is teruggekeerd onder de lat, maar dat leidde zondag nog niet tot de ommekeer. Trainer Marcel Ris kon geen beroep doen op routiniers Patryk Nieboer (geschorst), Jesper Arkenbout (wintersport) en Niels van Zuilen (geblesseerd).

Texel begon met goede moed, maar moest al snel erkennen dat Grasshoppers (vierde op de ranglijst) een maatje te groot was. Na een half uur scoorde Grasshoppers de 0-1 en op slag van rust was het 0-2 voor de gasten. Het was aan Smit te danken dat Grasshoppers in de tweede helft niet verder uitliep. Het was Grasshoppers dat de tweede helft domineerde. Texel kwam slechts een paar keer in de buurt van het doel van de tegenstander.

Volgens elftalbegeleider Rob van der Stap zou het prettig zijn als de ploeg weer een keer een overwinning weet te behalen. Tot nu toe werd alleen de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en daarna volgden elf nederlagen op een rij. "We hebben talent zat in de ploeg, maar het moet de kans krijgen om te groeien." Texel speelt dit seizoen in de derde klasse met een vrijwel nieuw team, nadat vorig seizoen negen spelers hadden aangegeven te stoppen. Wat betreft overwinning staat voor komende zondag een pittige uitdaging op het programma: Texel speelt dan uit in Nibbixwoud tegen SEW, koploper in de derde klasse.