Gedreven Tevoko wint eindelijk

De dames van Tevoko speelden zaterdag een goede wedstrijd tegen de nummer 9 Armixtos 2 uit Amsterdam. De dames volleybalden met veel enthousiasme en inzet wat resulteerde in een 1-3 overwinning.

Meteen in de eerste set was duidelijk dat Tevoko kansen had op punten. Tevoko was aanvallend sterk, maar ook in de verdediging met name door Joannie van Elk werden vele ballen van de grond gehaald. De strijd ging lang gelijk op maar nu was het Tevoko dat met moeilijke services de druk opvoerde. De eerste set ging hierdoor met 18-25 naar Tevoko.

Ook in de tweede set was Tevoko de betere partij. Met wederom moeilijke services van Hannah Ipenburg en Christine Bosschman maakte Tevoko het Armixtos lastig. Armixtos kon hierdoor niet gevarieerd aanvallen en Tevoko kreeg vat op hun spel en verdedigde vele ballen en pakte hierdoor de ene na de andere punt. Ook de tweede set ging met 18-25 naar Tevoko.

Door de 0-2 voorsprong kregen de Texelse dames zelfvertrouwen en de punten werden in deze set voornamelijk gemaakt met een uitstekend blok van Tamar Lok en Monique Leijstra. Ook was Ivet Former weer ouderwets op dreef met haar harde aanvallen. Tevoko was niet uit hun spel te krijgen en bleven strijden voor de overwinning, dit keer konden de Texelse dames in een spannende eindfase wel de overwinning naar zich toe trekken. Met 22-25 was de overwinning een feit.

De concentratie was in de vierde set ver te zoeken bij Tevoko, in een mum van tijd stonden de dames met 6-0 achter. Toch lieten ze het er niet bij zitten en met een immer hardwerkende Connie Joling die een goede wedstrijd speelde kwam Tevoko weer wat dichterbij. Toch was het net iets te kort en de vierde set ging verloren met 25-20.