LPG-rijders kunnen hier voor autogas niet meer terecht.
LPG-rijders kunnen hier voor autogas niet meer terecht. Foto: Marrie Winkel

Verkoop autogas op Texel gestopt

Automobilisten die op LPG rijden moeten voortaan naar de overkant om te tanken. GP Groot brandstoffen en oliehandel is per 19 januari jl. gestopt met de leverantie van autogas op Texel.

GP Groot, exploitant van meerdere tankstations op Texel en elders in Nederland, meldt dat de leverantie van LPG op Texel niet meer uit kan. Richard Buur: "Onze tankstations zijn al enige tijd onbemand. Op een onbemand tankstation mag je geen LPG verkopen. Als service hebben we op zaterdagmorgen het tankstation van voorheen Kieviet aan de Pontweg in Den Burg op zaterdagmorgen bemand voor Texelaars en toeristen die op gas rijden.

De tendens is, ook landelijk, dat er steeds minder LPG wordt verkocht. Heftrucks en klanten met losse wisselreservoirs komen niet meer, omdat dit niet meer toegestaan is bij openbare tankstations. Daardoor daalde de omzet aan LPG steeds verder.

Per jaar draaiden we op Texel niet eens meer een volle tankwagen weg. Een steeds lager volume, personeelstekort, hoge personeelskosten en hoge logistieke kosten in verband met de bevoorrading hebben tot dit besluit geleid."

GP Groot heeft wel onderzoek gedaan om de LPG-verkoop naar een ander tankstation te verplaatsen. "Maar dit bleek niet haalbaar. Het is jammer, want we hadden op Texel graag LPG blijven verkopen."