Denise Betsema onder de prut in Hoogerheide.
Denise Betsema onder de prut in Hoogerheide. Foto: Rick den Besten - Het Kontakt

Denise zevende in Hoogerheide

Ze was niet helemaal fit als gevolg van een flinke verkoudheid en het was 'stoempen' op het zware, modderige parcours van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide.

Niettemin wist Denise Betsema als zevende te eindigden en daar was ze content mee. Denise vormde aanvankelijk met Marianne Vos en Sanne Cant een kopgroep van drie, maar later werden ze ingehaald door Lucinda Brand (de latere winnares) en een paar andere veldrijdsters. Het lukte Denise om bij de nieuw ontstane kopgroep van zeven rijdsters te blijven, waardoor ze uiteindelijk - met veertig seconde achterstand op Lucinda Brand - als zevende eindigde.

Het betekende een vijfde plaats in het eindklassement van de wereldbeker en daar was Denise tevreden mee, zeker omdat ze niet alle wereldbekerwedstrijden heeft gereden. Het was haar eerste seizoen in de wereldbeker. Volgende uitdaging wordt het WK veldrijden dat komende zaterdag 2 februari in het Deense Bogense wordt gehouden. Het wordt voor Denise de eerste keer dat ze aan het WK meedoet. Ze gaf aan er blanco in te staan. "Het is een dag waarop alles goed moet zijn en moet samenvallen." Bij het laatste NK had ze een 'offday' waardoor ze vierde werd, bij het EK veldrijden vorig jaar in Rosmalen werd ze echter derde waardoor ze brons pakte.