Texel wint met 5-3 van Veerhuys

Het was vrijdagavond erop of eronder voor de zaalvoetballers van Texel Futsal. Bij verlies zouden ze de aansluiting met koploper Veerhuys uit Hoorn in de competitie kwijtraken en daar zat - bij Texel - niemand op te wachten.

Het betekende dat beide teams meteen vol verve uit de startblokken kwamen in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Veerhuys was niet van plan mee te werken aan een Texelse overwinning, onder meer om de tot nu toe ongeslagen status in de eerste divisie vast te houden.

Texel had weinig boodschap aan de status van Veerhuys en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Lesley Koning. Beide teams waren volgens coach Martijn de Veij in bloedvorm waardoor het een mooie wedstrijd werd. Vlak voor rust maakte Pieter Jan Eelman de tweede Texelse treffer, waardoor Texel met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Veerhuys kwam in de tweede helft tot de tanden toe bewapend uit de kleedkamer om de tweede helft alsnog naar zich toe te trekken. Texel had rekening gehouden met de mogelijke scenario's waarmee Veerhuys voor de dag zou kunnen komen en was voorbereid op de slagkracht van de tegenstander.

Pieter Jan Eelman maakte al snel de 3-0 en dankzij Jesper Arkenbout werd het ook nog 4-0 waardoor Texel op rozen kwam te zitten. Dat was het moment voor Veerhuys om alles of niets te gaan spelen. De keeper ging eruit en werd vervangen door een veldspeler, zodat er meer druk op Texel gezet kon worden. Dat leidde tot 4-1 en 4-2.

Het was vervolgens doelman Ali Smit die de genadeklap uitdeelde aan Veerhuys. Op het moment dat hij de bal in handen had, schoot hij die meteen richting het doel van de tegenstander waar geen keeper meer in stond. De spelers van Veerhuys waren er niet op tijd bij, waardoor Smit de vijfde treffer van Texel op zijn naam mocht zetten. De doelman was de hele wedstrijd al de schrik van Veerhuys omdat hij de ballen vakkundig uit het doel hield. Het werd uiteindelijk 5-3 en daarmee was de overwinning voor Texel een feit.

Door de overwinning werd de achterstand van Texel op Veerhuys verkleind tot negen punten met één wedstrijd minder gespeeld door Texel. Bij verlies zou Texel, dat tweede staat in de eerste divisie van het zaalvoetbal, de aansluiting met Veerhuys uit het oog verloren zijn. Texel heeft nu ook weer drie punten voorsprong op Leekster Eagles dat derde staat.