John Sessink, winnaar periode 2 donderdagavond competitie
John Sessink, winnaar periode 2 donderdagavond competitie Foto: DVO

Periodewinst Schuijl, Balk en Sessink

De tweede periode van de biljartcompetitie libre bij de biljartvereniging DVO is gespeeld. Bij de vrijdagavond competitie is Marc Schuijl als eerste geƫindigd, op de maandagavond Ries Balk, op de donderdagavond John Sessink.

Schuijl voerde op de vrijdagavond competitie al vrijwel de hele periode de ranglijst aan en werd onbedreigd winnaar van deze periode. Als tweede eindigde Max Aubertijn, als derde Marc Schraag. Aubertijn is bezig aan zijn eerste jaar bij DVO. Dat hij uit een biljartnest komt is duidelijk te zien. Hoewel hij tot de drie jongste leden van DVO behoort, laat hij met een moyenne van 0,75 over dit seizoen menig veteraan achter zich. De hoogste serie (23) werd gemaakt door Robbin Nieuwenhuis.

De lijst op de maandagavond werd bijna de hele periode aangevoerd door Arie de Veij, op de voet gevolgd door Caecilia Roeper. Balk was lange tijd in de middenmoot te vinden, maar sinds hij is gaan spelen met een betere bril is zijn opmars begonnen en pakte hij uiteindelijk de eerste plaats. Roeper werd tweede, Bert van Zoolingen derde. De hoogste serie (21) werd gemaakt door Gerard Appelman.

Op de donderdagavond voerde John Sessink de laatste weken de ranglijst aan, op de voet gevolgd door Piet Grisnich en Wilfred Vendel. Op de laatste avond maakte Sessink er mooie show van: met een gemiddelde van 3.75 won hij alle drie zijn partijen op overtuigende wijze. Grisnich werd tweede, Bert Barhorst derde. De hoogste serie werd gemaakt door Marc Prins (77).

Bij het bandstoten staat Roel Riegman met een flinke voorsprong bovenaan. Met nog zes speelavonden te gaan zullen zijn achtervolgers (met name Theo Kemper en Paul Eelman) van goeden huize moeten komen om hem van de eerste plaats te verdringen.

Bij het driebanden wordt, met nog tien speelavonden te gaan, de lijst aangevoerd door Ries Balk, Adri van Rossum en Cor Elsendoorn.