Training "Meer dan Mindfulness"

Bij het Centrum voor Mindfulness, de praktijk van psycholoog en mindfulnesstrainer Mirjam Spijker aan de Ruijslaan begint op maandagavond 4 maart een volledig vernieuwde 7 weekse training, die veel meer biedt dan mindfulness.

"Je leert in deze nieuwe training eerst over de polyvagale theorie, een opzienbarende nieuwe visie op ons autonome zenuwstelsel. Deze baanbrekende visie is gebaseerd op wetenschappelijk biologisch onderzoek en is ontwikkeld door de Amerikaanse neurobioloog/psycholoog Stephen Porges. Pas recent begint deze succesvolle visie door te dringen in het werkveld van psychologen en psychiaters", vertelt Mirjam Spijker.

Het doel van de training is dat de deelnemer zichzelf en de ander beter leert te begrijpen met als gevolg dat men veel minder in een negatief oordeel schiet over zichzelf en over een ander. "Waardoor je rustiger en positiever wordt en met meer (zelf)compassie in het leven komt te staan. Mensen worden liefdevoller en gelukkiger. De oefeningen die je leert helpen je om steeds weer terug te keren naar wie je op je best bent: verbonden met je hart, rustig, kalm, wijs en speels", vervolgt Mirjam.

Mindfulness is daarbij een 'tool' en niet meer het doel van de training. Je leert dus nog wel mindfulness oefeningen, omdat deze oefeningen je goed helpen om jezelf te kalmeren. De training is geschikt voor iedereen, ook als je nog geen ervaring hebt met mindfulness, maar is zeker ook interessant wanneer je al een mindfulness training hebt gevolgd en/of mindfulness beoefent.

De training wordt gegeven op de maandagavonden 4 maart tot en met maandag 15 april van 20:00 uur tot 21:30 uur. Kosten €195,-.