Rob Daalder geeft het startsein voor de manche.
Rob Daalder geeft het startsein voor de manche. Foto: Frans Coevert

Snelle rondes op Nieuwjaarscross voor Rob

De MAB Club, sectie motorcross hield zondag voor het eerst een motorcrosswedstrijd middenin de winter. Deze extra wedstrijd is in het leven geroepen voor het goede doel "Supportrob" en kreeg de naam Nieuwjaarscross. De wedstrijd werd goed bezocht door vooral overkantse rijders, in totaal waren er honderd deelnemers.

Het idee werd geboren begin december, "Wat kon de MAB doen voor 'Support Rob' om zodoende oud-MAB-lid Rob Daalder te helpen. Volgens Otto Goënga en Frans Coevert van de MAB motorcross was dit niet zo moeilijk. "We organiseren een motorcrosswedstrijd en de opbrengst van de inschrijving, kantine en oliebollenverkoop gaan naar "Support Rob."


De wedstrijdverzekering werd gesponsord, Ruud Weijers en Marc Prins bakten de oliebollen, Rene Kossen en Marjan Coevert. verzorgden de kantine en Marco Witte en Sebas van Liere stelden materiaal beschikbaar voor het baanonderhoud. De baan lag er mooi bij, al was hij wel wat hard door de vorst van de nacht ervoor. Dat mocht de pret niet drukken, onder een lekker zonnetje en geen wind werden er snelle rondetijden gereden.


Op de jeugdbaan in de klasse 50 cc B, voor rijders vanaf vijf jaar, was het Travis Witte die met een tweede plaats en een mooie beker huiswaarts ging. Op de zelfde baan was het Jayden Stolk in de klasse 50cc A die ook een tweede plaats behaalde, gevolgd door Stacey Siebeling op plaats zes.


In de Klasse 65cc - met rijders die voor het eerst dit seizoen op de grote baan rijden - was het Damien Stolk die keurig vierde werd.
Bij de 85cc-laag was Stan Witte een blij man. Op zijn nieuwe motor en net gepromoveerd naar deze klasse behaalde hij een mooie tweede plaats.


Owen Kooger was in de klasse 85cc-hoog de beste Texelaar en eindigde op een mooie vierde plaats. In de klasse 125cc -bekend als de klasse met de jonge honden - was het dringen geblazen bij het starthek. Een dubbele startrij met 26 rijders zorgde voor een goed gevulde klasse. Er werd hard gestreden door deze jongemannen, Tijme Goënga werd uiteindelijk de beste Texelaar met een verdienstelijke zesde plaats. In dit grote veld eindigde Daan Witte op plaats 9 en Ids Witte op een vijftiende plaats.


In de klasse 250cc was Jan-Jelle van der Vis lekker op dreef en eindigde keurig op een vijfde plaats. In de klasse Masters, dat zijn rijders boven de 40 jaar, was het Ronald Zijm die telkens een kopstart had. Hij kon deze in de loop van de wedstrijd niet vasthouden. Hij eindigde toch verdienstelijk op een vierde plaats, op de hielen gevolgd door Sander Witte die vijfde werd. Stephano Siebeling was in deze klasse de hekkensluiter van de Texelaars op plaats 11.

Bij de Superklasse, de mannen met de zware motoren, was het Tim van Dooijeweerd die met een derde plaats en een beker naar huis ging, gevolgd door Kris ter Steege op plaats zes.

De MAB organisatie kijk terug op een mooie en sportieve wedstrijddag. Zelf kwam Rob zondagmiddag ook nog een kijkje nemen tijdens de wedstrijd en heeft nog een manche afgevlagd.