Afbeelding
Foto: De filmklassiekers

Winnaars kaarten filmklassiekers

De winnaars van kaarten voor 'De Filmklassiekers Texel' zijn bekend. Lisette van Beek - Jungle Book, Marije de Leeuw - Psycho en Tanja Huisman - The Apartment hebben inmiddels bericht gehad.

De passe-partouts zijn zo goed als uitverkocht. Wel zijn er nog losse kaarten voor diverse voorstellingen te verkrijgen, onder meer voor de films in Cinema Texel. Bijzonder is bijvoorbeeld de voorstelling die vrijdag 25 januari om klokslag middernacht draait in de bioscoop: de horrorklassieker 'Psycho'.

Psycho, een Amerikaanse horrorfilm uit 1960, wordt als een van de beste films van regisseur Alfred Hitchcock gezien. Deze vertoning, die exact om middernacht start in Cinema Texel, zal je lang bijblijven! Marion Crane, een jonge vrouw, steelt 40.000 dollar van haar baas. In haar vlucht dwingt een storm haar te overnachten in een afgelegen motel. Die avond wordt Marion aangevallen onder de douche en is sindsdien spoorloos.

Breakfast at De Toegift

Ontbijten en film kijken op locatie? Zondag kan het en wel om 10:30 in De Toegift als de film Breakfast at Tiffany's uit 1961 wordt gedraaid. Breakfast at Tiffany's, losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Truman Capote, vertelt het verhaal van Holly Golightly, een 'throphy wife' in New York die zich laat onderhouden door meerdere rijke mannen.

In totaal draaien meer dan dertig films in De Cocksdorp, Den Burg en Den Hoorn, is er een filmdiner op vrijdag, een swingend sixtiesfeest met liveband op zaterdag, en een muzikaal omlijst ontbijt op zondag. Wie kent niet de avonturen van love-and-crime couple Bonnie and Clyde, de soundtrack van Once Upon a Time in the West, de hallucinerende roadtrip van Peter Fonda en Dennis Hopper dwars door een veranderend Amerika in Easy Rider, en überkluns Inspector Clouseau in The Pink Panther?

Meer informatie: www.defilmklassiekers.nl

Afbeelding