Marels geven wedstrijd weg

De basketballers van De Marels U16 hebben de wedstrijd tegen WVGV, het gemengde team uit Weesp verloren. De wedstrijd in sporthal Ons Genoegen werd met 47-55 verloren.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. De eerste twee kwarten bleven de Marels voor, maar de laatste twee kwarten waren voor Weesp waardoor verloren werd met 47-55.

De eerste twee minuten werd er door beide teams niet gescoord. Wel kansen maar geen goede afronding. Weesp opende met de eerste twee scores. Daarna kwamen de Marels pas goed door tegen het fysiek spelende Weesp. Een enkele fout werd afgefloten maar uit de vrije worpen werd maar 50% gescoord. Met een score van Job Smit in de laatste minuut van het eerste kwart wisten de Marels toch een voorsprong te nemen van 13-8.

In het tweede kwart konden de Marels wel een voorsprong behouden maar makkelijk ging dat niet. Het gemengde team van Weesp deinsde niet terug van hard verdedigen. Veel punten werden er dus niet gemaakt en met rust was het nog maar 22-19 voor de Marels.

Na de rust kwam Weesp op stoom en kregen de Marels een aantal fouten tegen. Dit leidde tot wat frustraties binnen het team wat het spel niet ten goede kwam. Weesp scoorde 18 punten tegen 12 van de Marels zodat ze een voorsprong namen van 3 punten.

In het vierde kwart kwamen de Marels nog wel terug tot 39-38. Maar met Gerbrand de Wit en Job Smit op 4 fouten moest voorzichtig verdedigd worden. De beste schutter van Weesp miste geen schot meer wat bij de Marels wat moeizamer ging. Zij konden hierdoor iets uitlopen en de wedstrijd naar zich toe trekken met een eindstand van 47-55.

Scores: Mart Kikkert 19, Gerbrand de Wit 17, Job- Smit 7 en Sam Ekker 4.