Support Rob maakt op eind van rit bekend hoeveel is opgehaald

De Stichting Support Rob maakt aan het eind van alle acties die momenteel voor Rob Daalder worden gehouden bekend hoeveel er is opgehaald.

Dat heeft Martijn de Veij, voorzitter van de stichting, desgevraagd laten weten. De actiebereidheid op Texel voor Rob is nog steeds onverminderd groot, maar er beginnen inmiddels de nodige vragen te rijzen waarom de stichting niet bekendmaakt hoeveel er al is opgehaald.

Dat is volgens De Veij een kwestie van rekening houden met de verzekeringen. Rob is in Nederland uitbehandeld, maar maakt in de Verenigde Staten nog wel kans op een operatie. Het is vooralsnog de vraag hoeveel de verzekering daarvan vergoedt en in hoeverre er een beroep kan worden gedaan op de coulanceregeling om extra kosten vergoed te krijgen.

Dat leidt op het moment tot een complexe situatie, waarin het volgens de stichting het verstandigst is nog niet met totaalbedragen te komen. De Veij: "Primair is het van belang dat we Rob naar de Verenigde Staten laten gaan voor de operatie. En daar is geld voor nodig." Meespelend is dat het nog onduidelijk is hoe lang Rob na de operatie in Amerika moet blijven om te herstellen en welke kosten met medische nazorg zijn gemoeid. Rob heeft het zeldzame liquorhypotensie-syndroom, waarbij vocht uit de hersenen weglekt.

Mocht er in het gunstigste geval geld overblijven, dan wil de stichting dat bestemmen voor andere Texelaars die medische zorg nodig hebben. Dat gebeurt dan eveneens vanuit de stichting. De laatste actie voor Rob staat gepland in april. De Veij: "We zijn erg blij met alle acties die voor Rob worden ondernomen."