Veilingmeester Marco van Sambeek en zijn veilingschrijvers.
Veilingmeester Marco van Sambeek en zijn veilingschrijvers. Foto: Jeroen van Hattum

Waardebon van €25,- levert voor Rob moeiteloos €60,- op

Het was een tekenend moment van de avond: een tegoedbon van €25,- waarop volop werd geboden, zodat hij uiteindelijk voor €60,- werd geveild.

Liefst 174 kavels werden er zaterdagavond geveild in Question Plaza in Den Burg op de veiling van Support Rob ten bate van Rob Daalder. Met dank aan diverse Texelaars die tijdens het bieden niet voor elkaar wilden onderdoen, kwam het tot een opbrengst van €36.645,-.

De online veiling, die vooraf ging aan de veiling in de Question, was bij voorbaat al goed voor twintig mille, maar tijdens de avond zelf werd er volop doorgeboden. Slechts een handvol kavels ging naar de hoogste bieders op internet, de rest werd allemaal in de zaal verkocht.

Er hing een goede sfeer en dat was mede te danken aan veilingmeester Marco van Sambeek die de vaart erin wist te houden, ook al duurde het van acht uur tot half een voordat alle kavels onder de hamer waren gegaan. Hij werd terzijde gestaan voor veilingschrijvers Sanne Jansen, Rositha Beumkes, Hans Zijm en Hans Witte.

Klapstuk van de veiling was een diner voor 18 personen bij 'Klokgaaf' van Henk Jan Klok. Bonne Klein Woolthuis hield het langst vol met bieden en mocht zich voor €2050,- de eigenaar van het kavel noemen. Pablo Brandenburg was met €1600,- de hoogste bieder voor twee kaarten van Jochem Myjer (plus een ontmoeting), een andere kavel waar bij voorbaat veel van werd verwacht.

Twee kaarten voor een backstage-arrangement bij Live on the Beach in Den Haag (inclusief slapen in het Kurhaus) brachten €1200,- in het laatje en 200 slippies van de TX19 (thuis gebakken) leverden €800,- op. Barry Betsema was de koper van het laatste kavel. Een halve minuut gratis winkelen bij Mantje was goed voor €600,- evenals een complete barbecue voor twintig personen van Kees 'Vlees' en een tattoo-sessie van een dag bij 'Bring it on'.

Ingmar Moerbeek deed van zich spreken door zowel de kavels met een popcornmachine en een suikerspinmachine in de wacht te slepen, evenals twee kavels met springkussens. Henk Broekman, Dennis Beumkes en Jaap van der Vis waren enkele andere mensen die ervoor zorgden dat er grif geboden werd op de kavels.

Fraai moment was dat Moerbeek op een gegeven moment meebood op een halve dag aardappels sorteren, waardoor Hans van Exel - die het kavel graag wilde hebben - onverwacht een paar tientjes meer kwijt was. De heren stonden vrolijk naast elkaar, terwijl het gebeurde en ook dat tekende de goede sfeer van de avond.