Denise Betsema, Marianne Vos en Maud Kaptheijns.
Denise Betsema, Marianne Vos en Maud Kaptheijns. Foto: Marlux-Bingoal/Photopress.be

Denise tweede in Pontchâteau

Samen met Marianne Vos was ze zondagmiddag de smaakmaker bij de wereldbekerwedstrijden in het Franse Pontchâteau.

De inspanningen leverden Denise Betsema een tweede plaats op achter Vos. De twee reden lange tijd samen aan kop waarbij Denise sterk was op de heuvels in het parcours.

Vos sloeg op een gegeven moment een gat en was daardoor niet meer in te halen. De derde plaats was voor Maud Kaptheijns, waardoor er drie Nederlandse veldrijdsters op het podium stonden. Denise was blij met de tweede plaats; ze steeg daardoor naar de vijfde plaats in het tussenklassement van de wereldbeker. Komende zondag 27 januari wordt in het Brabantse Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gereden.

Het belooft bij voorbaat een spannende wedstrijd te worden. Marianne Vos staat eerste in het klassement van de wereldbekerwedstrijden en zal er alles aan doen om ook de laatste wedstrijd te winnen. Denise maakt echter kans nog een paar plaatsen op te schuiven in het klassement en zal er eveneens alles aan doen om in Hoogerheide als eerste over de streep te komen. De wedstrijd in de klasse vrouwen elite begint komende zondagmiddag om 13:30 uur.