Afbeelding
Foto:

De kant langs

Kaartjes

"Hier hebt u mijn kaartje." Hoeveel keer dat na afloop van een interview, bijeenkomst of andere gelegenheid niet tegen mij is gezegd... Ik ben de tel al lang kwijtgeraakt. Ik werd er aan herinnerd toen ik in een enthousiaste bui mijn bureau ging opruimen. De eerste la die ik open trok zat vol met van die kaartjes. Een bonte verzameling, met namen, contactgegevens, etc. Mij ooit aangereikt, waarna ze in een la zijn beland en niet meer naar omgekeken.

Afkomstig van vogels van diverse pluimage. Ik blader door de functies: advocaten, communicatiemedewerkers, teammanagers, projectleiders, directeuren, onderzoekers of een combinatie (directeur/toponderzoeker). Ook bijzondere beroepen, zoals de doelgroepenspecialist jeugd. En functies van drie woorden: Projectleider Planproject Planvorming, Projectleider Afdeling Voorbereiding en Objectbeheerder Integraal Waterbeheer, allen in dienst van het hoogheemraadschap. Of de Teammanager Integrale Zorg Regio Noord en Medewerker Corporate en Interne Communicatie. In de Professor of Operations Management van de School of Magaments and Governance Operational Methods for Productions and Logistics verslik ik me bijna.

Van de mevrouw van de Merkenregistratie Pelsdieren vraag ik me af waar ik die aan te danken heb. Het silhouet van een haan, duif en kip en de website www.kleindierliefhebbers.nl zet mij op het spoor: het is vast een keurmeester bij een show van Kotex geweest.

Ook kaartjes van mensen met gewichtig klinkende titels, van wie ik weet dat ze in die functie hopeloos hebben gefaald en weer snel van het toneel zijn verdwenen. Een Manager Dienstverlening. De man deed ooit aangifte van bedreiging tegen de voormalige marktkoopman die we kennen als de Rozenman en die na een verhit gesprek op het gemeentehuis over een perceel met zijn zoon in een politiecel belandde.

Kaartjes uit overzeese gebiedsdelen. Zoals de Legal Assistent van The Cabinet of the Minister Plenipotentiary of Aruba. En eentje van iemand die contact heeft met overledenen: Medium, Fotoreading en Healing. Ook fijnproevers: Directeur Services aux Membres Benelux & Europa du Nord van Relais & Chateaux.

Mensen uit de muziek, de tourneemanager van het Riciotti Ensemble. Ik herinner me het optreden in het Verpleeghuis. Ik interviewde technici, zoals een Project Engineer en een Bid Manager, niet van een religieuze instelling, maar van Liander. Een stedebouwkundige/architect heeft mij vast bijgepraat over een ambitieus project. De Proces Automation Supervisor klinkt ook heel belangrijk. Kaartjes van illustere types, zoals die van Ondernemer en CEO Dirk Scheringa, van wie ik ooit een lezing bezocht.

En van collega's, zoals Lieven de Lange, van de Thoolse Courant Eendrachtbode bij wie ik ooit logeerde en met wie ik na een bijeenkomst het bruisende nachtleven van Sint-Annaland verkende. Die van Freelance Journalist, gespecialiseerd in Openbare Veiligheid, rampenbestrijding en crisismanagment, kreeg ik van Rob Jastrzebski. "Ze noemen me Rampen Robbie", stelde hij zich voor tijdens een copieuze maaltijd in Hotel Opduin. Een van de weinigen uit het rijtje hiervoor die ik nog wel spreek. Als we elkaar weer eens treffen, drinken we samen een Juttertje op het goede leven.

Gerard@texelsecourant.nl