Anders bekeken...

Er heerst chaos in de overzeese gebiedsdelen, twee jaar lang heeft Theresa May er alles aan gedaan om de stemming - die de Engelsen zelf deden in hun land als zijnde zelfstandig buiten Europa te functioneren - erdoor te krijgen. Ik ben zeker niet voor de Brexit, maar je zou voor deze vrouw overstag gaan.

"Order….."

Ze krijgt de koppen niet dezelfde kant op, in haar partij heerst verdeeldheid. Gebrul over en weer is het beroerdste wat je kunt treffen als je gezamenlijk ergens voor strijden moet. De hakken gaan in het zand, ze mag blijven, op een zeer wankel schavot. 325 van de 631 stemmen.

Ooit was er een grote hegemonie, het Grote Brittannië, een welvarend rijk met vele koloniën. Een van de koloniën was Transvaal, Zuid Afrika, en na verschillende Boerenoorlogen werd dit een zelfstandige staat. In Den Haag is er een wijk genoemd naar dit mooie land. En in die wijk staat de Haagse Transvaal-apotheek. Niet iedereen lukte het om in deze apotheek zijn medicatie te betalen. Medicijnen kunnen oplopen tot gigantische bedragen en de apotheker Lebbink kwam steeds meer in contact met bewoners die de ziektekostenverzekering noch de medicatie betalen konden. Paul Lebbink studeerde na zijn Gymnasium B in Oegstgeest: farmaceutische wetenschappen, een apothekersopleiding , en werd specialist Apotheker in 2012.

Deze week startte hij met een Order: de productie van een middel tegen taaislijmziekte, hier is al vele jaren veel over te doen. Het kabinet wilde het niet vergoeden. Woensdag overhandigden MS-patiënten 42.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer. De actievoerders willen het loopmedicijn Fampyra terug in het basispakket. Vele patiënten hadden baat bij dit "wondermiddel", waarbij de rolstoel aan de kant kon en mensen weer konden deelnemen aan het arbeidsproces zo vertelde een systeembeheerder van een zorgboerderij. Het zou mooi zijn als de apotheker ook kans zou zien om de kosten terug te dringen als hij deze order onder zijn hoede zou nemen.

Er wordt een oplossing gezocht buiten de geijkte paden door veel kundigheid met ondernemerschap te combineren. Het is de sleutel tot vele oplossingen en gelukkig heeft hier een minister zijn goedkeuring aan gegeven. Hoe mooi zou het zijn als er een oplossing zou komen aan de andere kant van het water. Daar zou ons land, ons eiland, ook zeker bij gebaat zijn.

Het wordt een zeer bittere pil als er geen consensus bereikt wordt. Paul Lebbink zag het in de Transvaalse wijk, maar het lijkt of de mensen die heel hard roepen, dicht bij het vuur waar het ijzer gesmeed wordt, doof zijn en niet luisteren naar: "Order"

Veel kundigheid met ondernemerschap combineren

Jozien