Jaap Vlaming nieuwe wethouder op Texel

Jaap Vlaming uit Den Burg wordt de nieuwe wethouder voor GroenLinks. Hij volgt Sander van Knippenberg op die afgelopen week zijn vertrek aankondigde.

Van Knippenberg, wethouder sinds 7 mei 2018, vertrekt vanwege persoonlijke omstandigheden. Volgens een verklaring van GroenLinks is de functie van wethouder voor hem niet te combineren met het vaderschap voor zijn dochter die onderwijs in Utrecht volgt. "Passend onderwijs voor mijn uitzonderlijk hoogbegaafde dochter is niet direct beschikbaar in deze regio."

Burgemeester Uitdehaag zei het besluit van Van Knippenberg te betreuren en te respecteren. "Wij nemen afscheid van een wethouder die de afgelopen acht maanden een ontwikkeling heeft doorgemaakt in zijn bestuurlijke kwaliteiten. Een goed voorbeeld daarvan is de wijze waarop wethouder van Knippenberg zich heeft ingezet voor het Onderwijscentrum Texel." Van Knippenberg maakte eind 2017 zijn opwachting in de Texelse politiek toen hij lijsttrekker voor GroenLinks werd voor de raadsverkiezingen van 2018.

Jaap Vlaming is een oude rot in het vak. Hij begon in 1990 als raadslid voor GroenLinks, vertrok in 2002 en keerde eind 2012 weer terug als raadslid voor zijn partij. Zijn installatie staat gepland voor donderdag 24 januari. Bedoeling is dat Henry Soyer uit Oosterend nieuw raadslid voor GroenLinks wordt. Meer op pagina 2 en 5.