"Nieuw Onderwijscentrum in

gebruik in meivakantie 2021"

Het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg wordt naar verwachting in de meivakantie van 2021 in gebruik genomen.

Dat heeft de stuurgroep die de nieuwbouw voorbereidt in een brief aan de ouders laten weten. Dat is een jaar later dan gepland. Eerder stond 2020 op de planning, maar dat is veranderd, nadat de raad in november heeft besloten tot volledige nieuwbouw in plaats van gedeeltelijke huisvesting van het Onderwijscentrum in het gebouw van de OSG.

De stuurgroep en projectgroep van het OCT zijn recent bij elkaar geweest om verder te praten over de volledige nieuwbouw. De komende weken wordt het programma van eisen geactualiseerd. GeO architecten in Schagen gaat nieuwe tekeningen maken. GeO architecten was al de architect van de nieuwbouw en er is volgens Jan Bot, één van de leden van de stuurgroep, voor gekozen om door te gaan met hen. Peter van der Velpen van adviesbureau VKZ uit Bilthoven is aangesteld als extern projectleider om het proces in goede banen te laten verlopen. Hij was eerder ook al actief bij het begeleiden van projecten op Texel.

Streven in het proces is dat de 'doorgaande leerlijn' van basisschool en voortgezet onderwijs gehandhaafd blijft. De OSG is formeel geen onderdeel meer van de stuurgroep van het nieuwe Onderwijscentrum, maar de school blijft er wel bij betrokken.

Het nieuwe Onderwijscentrum gaat plaats bieden aan de Jozefschool, Vrije School Stella Maris, De Kompasschool, De Fontein en de Thijsseschool. De raad stelde in november €9,5 miljoen voor de nieuwbouw beschikbaar.