Wat ik zeggen wou

Connexxion (1)

De reactie van Connexxion op de ingezonden brief van mijn dochter Roos "Texelhopper besteelt zijn klanten" in de TC van 11 januari roept meer vragen op dan zij beantwoordt en wekt op zijn minst de suggestie dat het afschrijven van te grote bedragen voorlopig rustig doorgaat. Laat de klant - als hij het al merkt - maar zien dat hij zijn geld terugkrijgt.

Hoewel het teveel afschrijven al maanden duurt, wijt Connexxion het aan 'een nieuwe werkwijze die we een paar w e k e n geleden zijn gestart", waaruit ik concludeer dat men het gewoon op zijn beloop heeft gelaten. Er staat ook niet in dat er een snelle oplossing zal komen, alleen maar hoe je je teveel betaalde geld terug kunt krijgen, als je die uitleg tenminste begrijpt. Je kunt dat regelen via een Pick Up Device. Geen idee wat dat is en hoe dat werkt.

Het is te gek voor woorden dat Texelhopper/Connexxion het blijkbaar legitiem en normaal vindt dat zij de klant iedere keer maar aan het werk kunnen zetten om zijn geld terug te krijgen als hij een keertje een ritje met een Texelse bus heeft maakt. Die houding getuigt niet alleen van minachting voor de klant maar vooral ook van incompetentie van de vervoersorganisatie, omdat die niet in staat blijkt een juist bedrag af te rekenen.

Bij mij komt bovendien ook de vraag op: hoe komt men eigenlijk aan het bedrag van 10,42 voor een ritje van de haven naar Den Burg? Er is immers niet één busrit op het eiland die zoveel kost?

Aan het eind van de reactie maakt Connexxion 'oprechte excuses' voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt', daarmee suggererend dat het probleem nu is opgelost. Dat is domweg niet waar.

Ik vond aanvankelijk de kop van de ingezonden brief "Texelhopper besteelt zijn klanten" een beetje cru toen ik het las, maar na die nietszeggende, misleidende reactie van Connnexxion, vind ik nu die aanhef zo gek nog niet.

Misschien moeten we deze misstand bij het eilandelijke openbaar vervoer eens melden bij het consumentenprogramma 'Kannie waar zijn', een flauw flutprogramma inderdaad, maar als je zo te kijk wordt gezet op de nationale tv, gaat er misschien ooit iets gebeuren.

Jaap Dros, Hallerweg