Darten in de hal waar het oude kinderspeelparadijs is weggehaald.
Darten in de hal waar het oude kinderspeelparadijs is weggehaald. Foto: Jeroen van Hattum

'Potter' en Stompé in halve finale

Mark 'Potter' Oosterhuis is tijdens de Texel Darts Trophy op De Krim samen met Co Stompé tot de halve finales gekomen in het koppeltoernooi.

Het duo verloor daarin van Niels Alblas en Piet Burggraaf van de overkant die het koppeltoernooi wonnen. De Texelse Yvette Flier kwam bij het koppeltoernooi met haar partner Annemarie van Pouderoijen tot de kwartfinales van het koppeltoernooi. Daarin verloren zij van de latere winnaars Karin Kamphorst en Jo-anne Lijnsvelt. Het darttoernooi kende 550 deelnemers (honderd meer dan een jaar geleden) van wie een stuk of tien Texelaars (Marcel Verhagen, Gerrit Jan Booy, Brian Booy, Jim Kossen, Wouter Beens, Yvette Flier, Ina Jansen, Simon Koorn, Jelle Visser, Mark 'Potter' Oosterhuis en Jelmer Bomas).

Simon Koorn deed van zich spreken bij het blind draw toernooi op vrijdagavond. Daarin kwam hij samen met gelegenheidspartner Johan de Gooijer tot in de kwartfinales. Het single toernooi op zaterdag werd gewonnen door overkanters Jermaine Wattimena en Femke Herms. Het jaarlijkse toernooi op De Krim staat bij darters hoog aangeschreven: het was in april al in twee dagen volgeboekt.