Vijf Texelse bedrijven krijgen Zoover Award

Vijf Texelse accommodaties zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Zoover Awards over 2018.

De Koog aan Zee in De Koog, De Moerbei in De Cocksdorp, Hotel Kogerstaete in De Koog, Camping De Robbenjager in De Cocksdorp en boerderijcamping De Hal in Den Burg kregen elk een gouden Zoover Award van de beoordelingswebsite voor vakantie-accommodaties.

Ze scoorden alle vijf gemiddeld meer dan een negen op basis van de beoordelingen die in 2018 over hen op de website van Zoover werden achtergelaten. De Koog aan Zee kwam als beste uit de bus met een 9,9 op basis van 28 reviews. Het leverde de B&B van Joan de Groot en Atie Voerman tevens een Platinum Zoover Award op voor de beste beoordeelde bed- and breakfast op de Waddeneilanden. Ze staan bovenaan in een lijst met accommodaties in binnen- en buitenland die een Zoover Award kregen. Dat waren er honderden in totaal.

De Moerbei van Esther en Nortbert Dekker scoorde een 9,7 op basis van 81 reviews, Kogerstaete van Desiré Boks en Simon Fulcri een 9,7 op basis van 516 reviews, De Robbenjager van Marc en Simone Schuijl een 9,2 op basis van 190 reviews en De Hal van de familie Keijser een 9,3 op basis van 64 reviews.

De uitreiking van de Awards riep de afgelopen dagen op Facebook wisselende reacties op, onder meer omdat Bookings tegelijkertijd de Guest Review Awards over 2018 toekende. Ook werd aangestipt dat er op Texel meer accommodaties zijn met een negen of hoger, maar dat die geen Zoover Award kregen.