De Marels op archiefbeeld.
De Marels op archiefbeeld. Foto: Gerrit Verhoeven

LC Players Uitgeest feller dan de Marels

De Marels U16 speelde zaterdag de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie uit in Uitgeest tegen LC Players. Na de vakantie was dat weer even wennen want na 3 minuten spelen stond het 12-2 voor Uitgeest. Uiteindelijk was de eindstand 59-50.

De eerste aanval was voor de Marels maar ging mis. Daarna namen LC Players het spel over met een full court press (verdedigen over het hele veld vanaf uitgooi). Daar schrok de Marels nogal van en verspeelde zo veel ballen zodat de spelers na 3 minuten al tegen een 12-2 achterstand aankeken. Met een time-out moesten de koppies weer even op scherp. Dat pakte goed uit. Aan het einde van het eerste kwart was het weer gelijk met 12-12. In het tweede kwart kon de Marels dit niet vast houden. LC Players liep uit naar 32-23. De rust kwam dus als geroepen. Het derde kwart werd weer goed gestart. LC Players kon de Marels alleen met fouten afstoppen. Met een stand van 34-33 werd het weer een wedstrijd. Na wissels van LC Players liep de Marels uiteindelijk toch weer uit naar 51-38 aan het einde van het derde kwart. In het vierde kwart was de Marels wel beter. Zij scoorde 12 punten tegen 8 van LC Player. Het was alleen niet genoeg om de wedstrijd te winnen.

Scores: Gerbrand de Wit 23, Mart Kikkert 18, Job Smit 4, Sam Ekker 3 en Tijn Zeeman 2.