Denise Betsema tijdens het NK in Huijbergen.
Denise Betsema tijdens het NK in Huijbergen. Foto: Facebook Denise Betsema

Offday speelt Denise parten tijdens NK veldrijden

Een offday kostte Denise Betsema zondag een podiumplaats tijdens het NK veldrijden in het Brabantse Huijbergen. De Texelse, die aanvankelijk aan kop ging in het sterke deelnemersveld bij de vrouwen, miste het goede gevoel in de benen om bij de top drie te blijven rijden en finishte daardoor als vierde. Nog een prestatie van formaat op een NK, maar voor een sporter de vervelendste positie om te finishen.

Mario de Clerq, sportief coach van Marlux-Bingoal (de ploeg van Denise) had vooraf op Wielerflits al laten weten dat het NK voor haar een zeer lastige klus zou worden. Denise heeft de nodige wedstrijden gereden de afgelopen tijd met onder meer de eindoverwinning in de EKZ CrossTour in Zwitserland. De Clerq, oud-wereldkampioen veldrijden, sprak in hetzelfde artikel ook de verwachting uit dat Denise op het WK veldrijden begin februari in het Deense Bogense weer dichter tegen topvorm aan zal zitten.

De Nederlandse titel ging zondag opnieuw naar Lucinda Brand. Zij won het NK vorig jaar ook. Marianne Vos werd tweede, Maud Kaptheijns derde en pal daarachter zat Denise.