KNRM Texel ziet lichte stijging in aantal acties voor hulpverlening

De KNRM op Texel is in 2018 in totaal 93 keer op pad geweest om mensen en dieren in veiligheid te brengen.

Dat liet burgemeester Michiel Uitdehaag, voorzitter van de plaatselijke commissie, weten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de reddingmaatschappij.

De redders van De Koog/Oudeschild rukten vorig jaar zeventig keer uit (negen keer meer dan in 2017) en de redders in De Cocksdorp voeren 23 keer uit (drie keer meer dan in 2017). Met de Beursplein werden in totaal tien mensen in veiligheid gebracht, station De Koog/Oudeschild redde in totaal 109 mensen. Dat is met inbegrip van mensen die met behulp van de whippertruck uit De Koog op het strand werden geholpen.

De KNRM kende wederom een goed jaar met het werven van donateurs. In totaal werden 208 donateurs geworven van wie 161 via de jaarlijkse donateursactie van De Krim tijdens de Reddingbootdag. Uitdehaag wees erop dat 206 nieuwe donateurs veel is in vergelijking met andere reddingsstations in den lande.

De reddingmaatschappij haalde €5771,- op aan donaties. Tijdens de Reddingbootdag werd €2016,- gedoneerd, bij het HavenVistijn €1555,- en de bunkerbootjes die in diverse winkels op de toonbank staan leverden ruim €2200,- op.

Het afgelopen jaar stond voor een belangrijk deel in het teken van de bouw van het nieuwe boothuis in De Cocksdorp. Dat werd in de week voor de kerst opgeleverd. De bemanning is nu druk bezig met de afwerking van de binnenkant. Schipper Thijs Westerlaken liet weten dat een paar vakkundige handen altijd welkom zijn. De officiële opening is in maart.