Jacob Bakker, Gerard van Veen en Jakobus Staal met aanverwanten.
Jacob Bakker, Gerard van Veen en Jakobus Staal met aanverwanten. Foto: Jeroen van Hattum

Onderscheiding redders KNRM

Jakobus Staal, Gerard van Veen en Jacob Bakker van de KNRM hebben zaterdagmiddag de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid gekregen voor hun inzet bij de reddingsmaatschappij.

De vrijwilligersmedaille is een koninklijke onderscheiding voor vrijwilligers die minstens tien jaar operationeel zijn geweest op het gebied van openbare orde en veiligheid. Vervolgens wordt om de vijf jaar ter aanvulling een jaarteken toegekend.

Jakobus Staal is sinds vijftien jaar chauffeur en bemanningslid bij de KNRM in De Koog en Oudeschild. Gerard van Veen is 25 jaar bemanningslid in De Koog en Oudeschild en Jacob Bakker is veertig jaar bij de KNRM. De laatste twee werden recent ook al afzonderlijk door de KNRM in het zonnetje gezet vanwege hun verdiensten.

Burgemeester Michiel Uitdehaag, voorzitter van de plaatselijke commissie van de KNRM, reikte de onderscheidingen uit. Er waren ook onderscheidingen voor Bram Fey (plaatsvervangend schipper) en Gerbrand Zoetelief (tien jaar bemanningslid), maar zij waren beiden verhinderd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNRM bij restaurant De Vlijt op het vliegveld.

De reddingmaatschappij presenteerde Ineke Bremer uit Oosterend als nieuwe secretaris van de KNRM op Texel. Zij neemt de functie over van Willeke Nederlof. Ineke is van Assurantiekantoor Bremer in Oosterend. Zij was ook deelneemster aan de eerste Bestuursklas van TESO.